Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Googleov Alphabet želi zamijeniti izdavačke kuće pomoću UnitedMastersa

Opasnost za velike labele

  • Mixmag Adria
  • 17 November 2017
Googleov Alphabet želi zamijeniti izdavačke kuće pomoću UnitedMastersa

Googleova roditeljska kompanija Alphabet je investirala u start-up kompaniju pod nazivom UnitedMasters, kojem je cilj zamijeniti velike izdavačke kuće, podržavanjem artista na jedinstven način.

UnitedMasters, koji vodi bivši predsjednik Interscope Records, Steve Stoute, nedavno je od Alphabeta dobio $70 milijuna, kao i 20th Century Fox te Andreessen Horowitz tvrtku, prema TechCrunchu.

Koncept koji stoji iza UnitedMasters je pružiti artistima usluge za distribuciju njihove glazbe na razne platforme, kao što su Spotify, YouTube i Soundcloud, dijeleći tantijeme, a istovremeno dopuštajući artistima da zadrže prava na svoje master snimke. UnitedMasters je izgradio i CRM alat te koristi analize kako bi identificirao slušatelje i tako ciljao korisnike individualno, oglasima za prodaju ulaznica i slično.

Kako bi koristili UnitedMasters platformu, artisti će morati platiti članarinu, a Stoute se dodirnuo upravo teme kako će im platforma pomoći.

"Vrlo je važno da je posao artista samo to kako biti što bolji artist. Infrastruktura koja se oko njih nalazi, trebala bi im pomagati da zarade više novca, a ne im uzimati i prisvajati njihove mastere."

I dok je ovoj platformi cilj srušiti glavne etikete, što je ogroman apetit, ostaje vidjeti kako će se stvari odvijati, no važno je u cijeloj priči prepoznati i važnost, osobitno manjih i nezavisnih etiketa, koje svakodnevno obogaćuju glazbu.

Load the next article...
Loading...
Loading...