Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Gruzijski ministar se ispričao zbog provedenih racija te istražuje policijsku brutalnost

Oko 60 ljudi uhićeno je u prostorima Bassianiu i Café Gallery u subotu

  • Mixmag Adria
  • 15 May 2018
Gruzijski ministar se ispričao zbog provedenih racija te istražuje policijsku brutalnost

Raveri u Tbilisiju u Gruziji stali su s prosvjedima nakon oružanih racija u klubovima Bassiani i Café Gallery.

Prosvjed je započeo izvan parlamenta u subotu, a ministar unutarnjih poslova zemlje Giorgi Gakharia obećao je istražiti brutalnost policije i ispričao se zbog događaja u ranim jutarnjim satima u subotu ujutro. U incidentu su se našli i Bassiani suosnivači Tato Getia i Zviad Gelbakhiani koji su uhićeni s još približno 60 ljudi.

Gakharija je, govoreći prosvjednicima, rekao: "Ispričavam se vama u ime onih djelatnika Ministarstva ako je bilo koji od njih kršio vaša prava."

Beka Tsikarishvili, koji je bio na čelu prosvjeda, rekao je kako će skupovi biti stavljeni na čekanje do 19. maja. Ako do tada neće biti napretka, najavio je nastavak prosvjeda.

Prosvjednici su se također susreli s Ministarstvom Unutarnjih Poslova i javnim braniteljima kako bi razgovarali o napadima.

Nacrt reforme politike narkotika trebao bi biti sastavljen ovog mjeseca i nada se da će biti usvojen do kraja juna. Premijer Giorgi Kvirikashvili izjavio je kako će se za trgovce drogama koristiti stroga politika, a kako će se prema potrošačima prakticirati blaži pristup.

Desničarske skupine također su organizirale protuprosvjede, optužujući one na glavnom skupu kako šire propagandu drogiranja i LGBT skupina. Neki su čak davali nacističke pozdrave.

Load the next article...
Loading...
Loading...