Search Show Menu
Home Latest News Menu
Intervjui

GusGus: "Sve se zasniva na emotivnim usponima i padovima, pulsirajućim beatovima i zvukovima!"

Kratak intervju prije nastupa na Tvrđavi u Šibeniku

  • Mixmag Adria
  • 2 August 2017
GusGus: "Sve se zasniva na emotivnim usponima i padovima, pulsirajućim beatovima i zvukovima!"

GusGus su electro bend iz Reykjavika, osnovan 1995. godine. Njihova se diskografija sastoji od devet albuma. Inicijalno su oformljeni kao filmski i glumački kolektiv, no grupa je ipak postala popularna po elektronskoj glazbi. Imaju eklektičan stil glazbe te iako ih se klasificiralo kao techno, trip hop i house, bend je eksperimentirao i s brojnim drugim stilovima. Remiksirali su i neke poznate zvijezde, uključujući Bjork, Depeche Mode, Moloko i Sigur Ros.

Ime benda referira se na njemački film iz 1974. godine, 'Ali: Fear Eats the Soul', Rainera Wernera Fassbindera, u kojem ženski lik koji kuha kus-kus za svog ljubavnika, izgovara naziv jela Gus Gus.

GusGus stižu na Tvrđavu Sv. Mihovila, 5. kolovoza gdje će održati koncert s početkom u 21h, u uz Gus Gus, publiku će DJ setom rasplesati domaćin A+ te Kevin Yost, producent i DJ iz Pensilvanije kojeg kritičari nazivaju maestrom deep house žanra.

Povodom samog nastupa, GusGus su dali i kratak intervju koji možete pročitati niže.

Što možemo očekivati od Vašeg nastupa u Šibeniku?

Možete očekivati da ćemo ja i Daniel puštati sve naše hitove, a i neke nove stvari. Otkako je GusGus prešao na synth duo ranih 80-tih, više je interakcije, muzičkog istraživanja i eksperimentiranja između nas dvojice, a istovremeno upleteno sa Danijelovim solo vokalnim dionicama. Cijeli “Show” se zasniva na emotivnim usponima i padovima, pulsirajućim betovima i zvukovima.

Hoćemo li imati priliku čuti neke nove stvari?

Da, počet ćemo sa 'Featherlight'. To je početna pjesma s našeg novog albuma koji će izaći na jesen. Možda ćemo puštati više pjesama sa novog albuma. Vidjet ćemo.

Prošlo je 5 godina otkako ste zadnji put svirali u Hrvatskoj. Što nam možete reći o hrvatskoj publici i atmosferi koju ste ovdje doživjeli? Koja sjećanja imate iz ovih krajeva?

Sjećam se jako dobro i bilo je odlično iskustvo. Bili smo u hotelu odmah do mora, toliko blizu da smo mogli skočiti u more kroz prozor. Koncert je bio kul, odlična energija od publike tako da je sve bilo super.

Jeste li bili prije u Dalmaciji?

Ne.

Hoćete li ostati duže da uživate na našoj obali?

Slijećemo dan ranije tako da ćemo imati popodne i večer da se odmorimo i pripremimo za koncert idući dan. Ali nažalost odmah nakon koncerta se vraćamo kući da radimo na novom albumu.


Ulaznice za ovaj događaj možete nabaviti u sustavu Entrio.

Load the next article...
Loading...
Loading...