Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

HD vinil uskoro na tržištu?

50 posto jeftiniji i s 30 posto većim kapacitetom

  • Mixmag Adria
  • 17 March 2016
HD vinil uskoro na tržištu?

U naredne tri godine vinil bi se mogao znatno promijeniti.

Već smo dobili HD televizore i Blu-ray DVD-ove, a vinil koji je dosegao prodaju od 9 milijuna u prvoj polovici 2015. godine u skoroj budućnosti mogao bi stići u HD-u, ako je suditi po Digital Music Newsu.

Patent austrijske tvrtke Rebeat Digital, koji ako prođe uspješno mogao bi donijeti vinil koji ima 30 posto veći kapacitet i koji je 30 posto glasniji. Patenti za SAD i ostale zemlje biti će podneseni malo kasnije.

'HD Vinyl' biti će proizveden kroz 3D topografsko mapiranje i uz pomoć laserske tehnologije, a sami proces bi mogao biti znatno brži, čak 60 posto brži od sadašnjeg procesa. Osim toga trebao bi biti 50 posto jeftiniji od vinila koji nastaju korištenjem starih preša.

"Prilagodili smo razmak između utora, ispravit ćemo i radijalne/tangencijalne pogreške i optimizirat ćemo frekvencije. Moglo bi se reći da se baziamo na topografske podatke, što je potpuno drugačiji pristup.", izjavio je Guenter Loibl, izvršni direktor Rebeata.

No, najbolja stvar od svega je što nećete morati kupovati nove gramofone, jer će HD vinil biti kompatibilan s već postojećim gramofonima.

Load the next article...
Loading...
Loading...