Search Menu
Home Novosti Menu
Festivali

Hernan Cattaneo stiže na Rise Up festival u Poreču!

Uz njega nastupaju i jaka regionalna imena

  • Mixmag Adria
  • 29 June 2019
Hernan Cattaneo stiže na Rise Up festival u Poreču!

5. srpnja kreće novo izdanje Rise Up festivala u Poreču na kojem će petak biti posvećen kvalitetnoj elektroničkoj glazbi uz headlinera Hernan Cattanea.

Ako je ikada postojao izvođač kojeg ne treba posebno predstavljati, onda je to sigurno čovjek koga obožavatelji širom svijeta zovu El Maestro.

Hernan Cattaneo je kumovao underground house sceni i postao njena srž. Jedan je od vodećih umjetnika koji je argentinski house s lokalne scene premjestio na internacionalnu. Njegov zvuk proteže se u granicama progressive, house i techno glazbe. Njegovo ime je sinonim za posvećenost, strast i nepokolebljivu privrženost u predstavljanju kvalitetne glazbe koju je teško definirati, ali je lako prepoznati kao njegov zaštitni znak.

Preko tri desetljeća je na sceni, tijekom kojih je izdao 11 albuma, 30 singlova i 50 remikseva. Njegova prva rezidencija u Buenos Airesu u klubu Clubland i prijateljstva sa velikanima elektroničke muzike, kao što su Paul Oakenfold, John Digweed i Sasha, usmjerili su ga na pravi put ka svjetskoj slavi. Samo nekoliko godina nakon početka karijere, Hernan je postao prvi južnoamerički rezident globalnog brenda Cream, dobio je rezidencije u klubovima Cream na Ibizi i Liverpoolu, kao i u klubovima Pacha u Buenos Airesu i na Ibizi.

Naravno, nastupao je po cijelom svijetu, a osnivač je Sudbeat izdavačke kuće i svjetski poznate radijske emisije Resident, koja ima za cilj uz novu glazbu renomiranih producenata svijetu predstaviti i mlade talente. I dok njegova karijera nastavlja uzlaznom putanjom, možda je ipak njegova najveća strast ta da omogući drugima da uživaju u najboljoj house glazbi i oblikuje budućnost te muzike za neke nove generacije.

Hernan Cattaneo, među ostalim, dobitnik je nagrade za istaknutu osobu u kulturi Buenos Airesa.

Uz El Maesstra tu su i After Affair, najtraženiji bosanskohercegovački dvojac sastavljen od dva već dobro poznata DJ-a: Bonjasky & Ivan Z., koji svojim nastupima već duže vrijeme obilježavaju regionalnu scenu i šire. Da zabava bude potpuna tu su regionalni heroji Marin Biočić, Bronski, Life4Funk te Marcel.

Load the next article
Loading...
Loading...