Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Ice-T pokreće "ozbiljan techno label" Electronic Beat Empire

Legenda west coast hip hopa uronjuje u elektroničku glazbu

  • Mixmag Adria
  • 23 October 2018
Ice-T pokreće "ozbiljan techno label" Electronic Beat Empire

U nedavnom intervjuu za Rolling Stone, west coast hip hop pionir Ice-T najavio je pokretanje novog labela Electronic Beat Empire - etikete koju je nazvao "ozbiljnim techno labelom."

Udružio se s dugogodišnjim prijateljom i suradnikom Afrika Islam - bivšim članom ikonske breakdance ekipe Rock Steady Crew i praocem electra - Afrikom Bambaataa. Dvojac je izdao prvi album za label nazvan 'Hip Hop DJs Don't Play Techno'.

Islam, s techno aliasom Mr. X, navodi kako su mu najveće inspiracije Larry Levan, Juan Atkins, Jeff Mills, Marshall Jefferson i drugi. Nakon 15 godina nastupanja po rejvovima i noćnim klubovima u Njemačkoj, Mr. X je dobro upućen u trendove electra, techna i ostalih oblika elektroničke glazbe.

"Ne želim se praviti kao da sam neki techno čarobnjak ili da znam išta o tome", rekao je Ice-T za Rolling Stone. "Bavimo se istinskom, sirovom kreativom. Kad je krenuo dubstep, to je bila potpuno nova glazba. Oslikavanje glazbenog krajolika nema kraja, a to je cilj Electronic Beat Empirea."

U nastavku poslušajte Mr. X i Ice-T album 'Hip Hop DJs Don’t Play Techno'.

Cijeli Rolling Stone intervju možete pročitati ovdje.

[via: Rolling Stone]

Load the next article
Loading...
Loading...