Search Menu
Home Novosti Menu

Influencerica tuži Netflix zbog korištenja njezinih materijala u dokumentarcu o Fyre Festivalu

Clarissa Cardenas tvrdi kako je Netflix neovlašteno koristio njezin video

  • Mixmag Adria
  • 6 March 2019
Influencerica tuži Netflix zbog korištenja njezinih materijala u dokumentarcu o Fyre Festivalu

Influencerica i Instagram model Clarissa Cardenas tuži Netflix i produkcijsku tvrtku Jerry Media zbog kršenja autorskih prava u dokumentarcu FYRE: The Greatest Garty That Never Happened.

Cardenas tvrdi da je u prosincu 2018. godine dobila registraciju autorskih prava od Ureda za autorska prava SAD-a za sporni videozapis, koji je snimila 1. svibnja 2017., u kojem se prikazuju ne baš raskošne smještajne jedinice na festivalskoj lokaciji na otoku Exuma na Bahamima.

Tražit će odštetu od najmanje 150 tisuća dolara, a od suda je zatražila da joj Netflix i Jerry Media dostave račune o svim dobitima ostvarenim iz filma.

Tvrdila je da bi se Netflix i Jerry Media trebali odreći svih pogodnosti, uključujući dobit, koje su primili zbog neovlaštenog korištenja njezinog videa.

Cardenas također traži sudsku zabranu. To bi značilo da će optuženici morati odmah i trajno prestati s korištenjem videa kojim navodno krše autorska prava u dokumentarcu.

Tvrtka Jerry Media je bila zadužena za koprodukciju dokumentarnog filma te je angažirana da vodi marketing i promociju događaja.

Osnivač tvrtke Jerry Media, Elliot Tebele, iza sebe već ima negativnih reakcija zbog njegovog popularnog meme accounta na Instagramu, @fuckjerry. Optužen je da je izgradio višemilijunski Instagram biznis na temelju krađe tuđeg sadržaja.

Loading...
Loading...