Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Jackmaster: "DJ-ing je postala prepoznata umjetnost današnjice"

Preporučuje rejverima malu dozu edukacije s vremena na vrijeme

  • Mixmag Adria
  • 17 June 2018
Jackmaster: "DJ-ing je postala prepoznata umjetnost današnjice"

Jackmaster govori o vrijednostima današnjih DJ-eva, uključujući i one koji ne produciraju vlastitu glazbu.

Slavni DJ i zvijezda bivše naslovnice Mixmaga, zajedno s Peggy Gou, nedavno je pričao za Billboard i podijelio emocije koje ga vežu uz ono što ga najviše uzbuđuje u području elektroničke glazbe danas.

Odgovorio je: "Najuzbudljivija stvar za mene jest koliko mnogo odličnih DJ-eva mi je bilo preporučeno, a da nikada nisam niti čuo za njih. Također među njima su i oni koji ne produciraju glazbu. Čini se kako je DJ-ing postala prepoznata umjetnost današnjice. To mi se sviđa."

Osvrćući se na to, naglasio je kako "neki nastupi zahtijevaju više pripreme nego ostali" te da masi treba mješavina onoga što žele i onoga što, govoreći prema njemu, trebaju.

"Ono što trebaju, obično na većini današnjih plesnih podija, jest čuti neku vrstu prepoznatljivosti, neka postupna pojačavanja, postojani ritam. Danas se sve više čini kako masa želi jaču glazbu, ali ono što trebaju jest educiranost i stanje otvorenog uma, možda eksploziju!"

Umjetnica s Ninja Tunea, Peggy Gou, još jedna zvijezda naslovnice, govori kako želi producirati "bezvremensku glazbu" te da pojedini obožavatelji house glazbe ne cijene važnost disca.

Sviranje back-to-back je također suptilna umjetnost koja zahtjeva etiketu.

[Photo: Pablo Bustos]

Load the next article...
Loading...
Loading...