Search Show Menu
Home Latest News Menu
Eventi

Jan Kinčl & Regis Kattie kao headlineri na drugom izdanju ovogodišnjeg Slurpa!

Slurp! Vol. 2

  • Mixmag Adria
  • 17 June 2018
Jan Kinčl & Regis Kattie kao headlineri na drugom izdanju ovogodišnjeg Slurpa!

Drugi po redu ovogodišnji Slurp! održat će se na dva floora: House floor i Old school floor.

Hvaljeni hrvatsko-francuski deep house/jazz duo Jan Kinčl & Regis Kattie glavni su gosti drugog izdanja Slurp!-a koje će se održati 14. srpnja na tvrđavi Punta Christo.

Uz njih će na house flooru nastupiti zagrebački Tom Bug te lokalne snage LaSeech i Peacefor, dok će glavnu riječ na Old school flooru predvoditi Marc Grabber a za pult mu se pridružuju iskusne hrvatske legende Seraphim Codex, Pacco, Arsen Pavešić i Bebetto.

Naslovna fotografija: Music After Dinner

House floor

Jan Kinčl & Regis Kattie - live

Suradnja dvoje glazbenika, zagrebačkog producenta elektroničke glazbe Jana Kinčla i francuskog jazz klavijaturista Regisa Kattiea urodila je debitantskim izdanjem In Plain Sight nedavno izdanog za izdavačku kuću PDV. Radi se o deep house albumu sa snažnim temeljima u jazz glazbi koji uživo poprima oblik “live acta”. Potvrda kvalitete Jana Kinčla i Regisa Kattieja upravo je stigla u obliku objave njihovog nastupa na glavnoj pozornici Dimensions festivala na kojoj će se pridružiti velikanima glazbene scene kao što su Bonobo, Underground Resistence, Jon Hopkins, Volvox, Nina Kraviz, Petar Dundov i mnogim drugima.

Svatko tko je imalo upućen u hrvatsku scenu elektroničke glazbe upoznat je sa imenom Jana Kinčla. On je zagrebački DJ, producent, radijski urednik, vlasnik etikete, promotor i organizator, čije je djelovanje vezano uz techno i house glazbu. Regis Kattie dolazi iz Amiensa u Francuskoj, od 2010. njegova adresa je u Zagrebu gdje je postao bitno ime lokalne jazz scene. Janova i Regisova dva oprečna svemira sudaraju se 2016., a niz utjecaja od Chicago housea, acida, Detroit techna, jazza i klasične glazbe sjedinjuju se u improvizacijski live act koji je rezultirao materijalom koji se nalazi pred vama. Na albumu gostuju basist Luka Veselinović i bubnjar Mirsad Dalipi. Miks za album je radio Igor Fabris, a za dizajn je zadužena Negra Nigoević. Album sadrži 4 studijske i 2 izvedbe uživo među kojima je i kratki komad iz zagrebačkog Pločnika.

In Plain Sight ima snažnu podršku domaćih i stranih imena elektroničke glazbe. Laurent Garnier, Volcov, Alex Barck (Jazzanova), Claude Young, Rainer Trueby, DJ Nobu, Tony Humphries, Marcel Vogel, Kai Alcé, Lefto i mnogi drugi podržali su album.

Tom Bug

Tom Bug je DJ i producent, jedan od osnivača HouseFusiona (2002), prva osoba iza projekta Dobar House te burn Residency predstavnik. S preko 17 godina iskustva, poznat je po svom energičnom nastupu, u kojem kombinira razne stilove house glazbe, a s obzirom da je ljubitelj disco glazbe, u njegovim setovima često možete čuti house glazbu inspiriranu discom te klasike ovog žanra.

Laseech i Peacefor

Old school floor

Marc Grabber je poznat kao osnivač MTV Valkana Beach festivala te organizator brojnih partija u Fort Bourguignonu, Monviu i šire. Sa svojom produkcijom i remiksevima surađivao je s mnogim poznatim imenima kao što su: Circulation, Molono.Bass, Rene Bourgeois, Pete Gooding, Pete Fij (Adorable), Dzihan & Kamien, Just Her, Haris Custovich, Da Fresh, Andrea Ljekaj…

Seraphim Codex, Pacco, Arsen Pavešić i Bebetto.

Load the next article...
Loading...
Loading...