Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Jedinstveni Wu Tangov album 'Once Upon A Time In Shaolin' u vlasništvu Martin Shkrelija mogao bi biti "lažan"

Nedavna je istraga izazvala zabrinutost

  • Mixmag Adria
  • 18 September 2017
Jedinstveni Wu Tangov album 'Once Upon A Time In Shaolin' u vlasništvu Martin Shkrelija mogao bi biti "lažan"

Zlogasni bivši farmaceut Martin Shkreli, hvalio se svojim navodno jedinstvenim albumom Wu Tang Clana od kada ga je kupio za 2 milijuna dolara kako bi "dao ozbiljnu vrijednost glazbi". Sada je upitna legitimnost albuma nakon istraživanja dvoje novinara.

U nedavnom članku na Bloombergu, Devin Leonard i Annmarie Hordern kao da su otkrili istinu iza kulisa jedinstvenog Wu Tang Clan albuma naziva 'Once Upon A Time In Shaolin'. Zato što je Wu Tang obitelj tako velika, album je labavo nazvan Wu Tang albumom, a mogao bi završiti kao pretjerano "nahajpan" projekt RZA-inog protežea Cilvaringz koji je ga je producirao.

U nekoliko intervjua s ljudima uključenim u projekt, uključujući Wu-Tang suradnike Killa SIn, Shyheim Franklin i predstavnike U-Goda i Method Mana, postavljeno je pitanje je li izdanje uopće službeni Wu Tang materijal.

U-God-ov menadžer Domingo Neris je rekao "to nije autorizirani Wu-Tang Clan album i nikad nije bio". Method Manov menadžer James Ellis je rekao kako su Methove verse snimljene za Cilvaringzov album, i nema pojma kako je uopće nastao 'Once Upon A Time In Shaolin' s 31. trakom.

Leonard i Hordem sumiraju svoje istraživanje: "Na temelju izjava Killa Sina i predstavnika U-Goda te Method Mana, a koje se poklapaju s pričama s hip hop sajtova, Once Upon A Time In Shaolin je započeo kao Cilvaringzov pothvat koji je kasnije uvjerio RZA-u, stvarnog vođu Wu-Tanga da podrži projekt i da ga učini isplativijim."

Shkreli, kojeg čeka zatvor zbog presude da je kriv za prijevaru, trenutno prodaje svoj jedinstveni primjerak 'Once Upon A Time In Shaolin' na eBayu.

Licitacija je dosegla 1,025,100 dolara i završena je u petak 15. septembra.

Load the next article...
Loading...
Loading...