Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Kako je ruski rave 90-ih postao visoka moda

Modni dizajner Gosha Rubchinskiy opisuje podrijetlo St Petersburg-UK ulične mode.

  • Mixmag Adria
  • 27 September 2017
Kako je ruski rave 90-ih postao visoka moda

Dok rave moda '90-ih godina trenutno prolazi kroz renesansu na suvremenim pistama i kolekcijama širom svijeta, neki dizajneri zapravo se mogu pohvaliti dubokim povijesnim i emocionalnim vezama s rave revolucijom poput Goshe Rubchinskiy.

Još manje bi ih moglo post-sovjetski rave spjiti tako harmonično s modnom markom kao što je Burberry.

Ruski modni dizajner bio je izravni sudionik u najranijim podzemnim partyjima i rejvovima koji su potresli St. Petersburg još 1989. godine. Čak je postao vitalni arhivist ovog nevjerojatnog kreativnog trenutka odavanjem priznanja na sceni s magazinom koji prati jednu od njegovih najnovijih kolekcija te je 2015. stvorio zbirku kapsule s motivima s slika prvog rave organizatora Timura Novikova.

Rubchinskiy ima novu kolekciju na putu, a opet se vraća na 90-e godina kao izvor inspiracije dodirom u subkulturne niše i idiosinkraze ulične mode kako bi proizveo novu paletu odjeće za klubove. Ovaj put, to je križanje londonske rave estetike sa St. Petersburgovom visokom modom, koja je kulminirala u suradnji s kultnom markom Burberry. Rubchinskiy je nedavno pričao za Dazed, te se prisjetio post-sovjetske rave scene i kako ta era živi u njegovom dizajnu.

Više ovdje.

Ispod možete vidjeti dizajnera u razgovoru za i-D.

Load the next article...
Loading...
Loading...