Search Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Kartašku igru, inspiriranu Berghainom, na sud odveo izbacivač Sven Marquardt

Kompaniji je naređeno da uništi sve kopije igre koje imaju

  • Mixmag Adria
  • 14 November 2018
Kartašku igru, inspiriranu Berghainom, na sud odveo izbacivač Sven Marquardt

Uspješni fotograf i zloglasni njemački izbacivač iz svjetski poznatog Berghaina, Sven Marquardt, uspješno je sudio švedsku tvrtku Beware Of Ninja za 15 tisuća eura jer su koristili njegov lik bez pristanka u svojoj Berghain-inspiriranoj kartaškoj igri, Bergnein

Kartaška igra, originalnog naziva Berghain Ze Game, je "brza i zabavna igra za upravljanje redom ispred kluba za 2-6 igrača "u kojoj igrači igraju ulogu" jednog od legendarnih izbacivača" i sadrži bogatu kombinaciju likova koji žele ući u klub. Igrači se izmijenjuju dok izbacivač pušta prave ljude unutra i sabotira njihove protivnike. Špil karata uključuje i kartu koja prikazuje Svenovu ličnost, što se očigledno nije previše svidjelo svjetski poznatom izbacivaču.

Prošlog je tjedna odluka koju je donio Švedski Okružni Sud u Göteborgu, izvršena u korist Marquardta. Tvrtci je naloženo ne samo plaćanje od 15 tisuća eura Marquardtu i plaćanje troškova suda, već i to da mora uništiti sve kopije igre koja je prvi put objavljena 2016. godine.

Tijekom intervjua za švedsku radio emisiju Musikguiden, kreator igre Alexander Kandiloros je presudu nazvao "apsurdnom" i rekao kako je "satira u Švedskoj mrtva."

Trenutno ispod pretplate za newsletter na Bergnein.com stoji: "Pretplatite se na najnovije vijesti (u slučaju da pronađemo način za nove pošiljke igre bez da nas (opet) sude)

U nastavku pogledajte nekoliko fotografija spomenute igre.

Load the next article
Loading...
Loading...