Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Kašnjenja francuske tvornice ploča izazvala kaos s datumima izdanja

R&S, трип i Hotflush su zahvaćeni također

  • Mixmag Adria
  • 7 November 2017
Kašnjenja francuske tvornice ploča izazvala kaos s datumima izdanja

Kašnjenja u francuskoj tvornici vinila MPO uzrokuju ozbiljne probleme s rasporedima izdanja brojnih glazbenih etiketa i distributera.

Hotflush, Versatile, трип, Dance Mania, Red Ember, koji su svi dio Above Board Distribution, iznimno su pogođeni ovim, što je bez ikakvog upozorenja uzrokovalo da će izlasci mnogih izdanja biti pomaknuti za iduću godinu.

"Ovo je nešto najgore u dugo vremena. MPO se ispričao, no povukli su neke loše poslovne poteze ove godine.", rekao je Andy Whitaker, šef R&S za RA.

No, za jednu od najstarijih europskih tvornica ploča, kašnjenja nisu za MPO strana. Ipak, s povećanim interesom velikih labela za vinilom, industrija je pod pritiskom, unatoč otvaranju novih tvornica diljem svijeta.

Prošlog je mjeseca MPO poslao pismo isprike svojim klijentima.

Suvlasnik Kompakta, Michael Mayer rekao je za RA da se MPO ne može kriviti zbog ovog te da su kašnjenja dio većeg industrijskog problema.

"Prije deset godina, za izdanje je bilo potrebno tri do četiri tjedna. To je bilo prije nego li su velike etikete uvidjele da mogu brzo izdavati reizdanja vinila. Sada je potrebno i do 12 tjedana za izdanje da se utisne. Ovdje ne treba upirati prstom u MPO jer Kompakt surađuje s puno tvornica - velikim i malim, novim i već etabliranima. Znamo da nijedna od njih ne radi značajno brže."

[Via: RA]

Load the next article...
Loading...
Loading...