Search Show Menu
Home Latest News Menu
Eventi

Kiril Djaikovski stiže ovog prosinca u Zagreb

Elektro balkanska senzacija

  • Mixmag Adria
  • 14 December 2017
Kiril Djaikovski stiže ovog prosinca u Zagreb

Ovo ljeto ste ga mogli uloviti u Nikšiću i Sarajevu, a sada stiže i u Zagreb.

Njegovi nastupi slove kao elektro-balkanska senzacija, a svojim spojem elektronike i tradicionalne makedonske glazbe, Kiril Djaikovski dolazi još jednom oduševiti hrvatsku publiku ovoga prosinca u klubu Boogaloo!

Makedonski glazbenik Kiril Djaikovski počeo je glazbenu karijeru ranih osamdesetih kada je s redateljem Milčem Mančevskim osnovao Bastion – jedan od prvih makedonskih elektronskih bendova. Nakon toga pridružio se Vlatku Stefanovskom i s Leb i sol snimio dva albuma.

Njegovo prvo solo izdanje koje je mješavina makedonskog glazbenog nasljeđa i elektronske glazbe, EP “Synthetic Theatre”, dobiva niz izrazito pozitivnih recenzija, a američka izdavačka kuća Tone Casualties 2000. godine izdaje i njegov album Homebound. Album je zaslužio hvalospjeve kritike diljem svijeta, a singl “Primitive Science” uključuje remikseve najpoznatijih londonskih producenata i DJ-a – Bushwackea, Subsonic Legacyja i Dreadzonea.

Kiril je sudjelovao i na brojnim kompilacijama objavljenima za izdavače kao što su Putumayo, 10 KILO, Pschent Music, Third Ear Music i Distinctive Records. Osim što radi na svojim solo albumima, Kiril Džajkovski piše glazbu za film, televiziju i kazalište.

Ulaznice se u pretprodaji mogu naći po cijeni od 100kn dok će na ulazu u klub iznositi 120kn. Službena pretprodajna mjesta su sustavi Entrio.hr i Eventim.hr, blagajna kluba, Dirty Old Shop te Rockmark.

Više na Facebook eventu!

Load the next article...
Loading...
Loading...