Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

LSD bi mogao pomoći u liječenju ovisnosti o alkoholu

Nova studija pokazuje pozitivan utjecaj psihodeličnih droga na alkoholičare

  • Mixmag Adria
  • 21 May 2019
LSD bi mogao pomoći u liječenju ovisnosti o alkoholu

Nova studija pokazuje da uzimanje psihodeličnih droga poput LSD-a i magičnih gljiva može pomoći u prevladavanju ovisnosti o alkoholu.

Ispitivanje je poslano 343 osobe koje su imale problema s alkoholom prije nego što su uzele psihodelike. Rezultati su pokazali da su mnogi sudionici dramatično smanjili broj pića koje su konzumirali godinu dana nakon njihovog psihodeličnog iskustva.

83 posto više ne zadovoljava kriterije 'poremećaja uporabe alkohola', a 28 posto kaže da je njihovo psihodelično iskustvo razlog što su promijenili način života.

Dr. Matthew Johnson, profesor suradnik na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Johns Hopkins, rekao je za Inverse: “Kada razgovarate s nekim tko je uspio prevladati ovisnost, često govore o tome tko je morao odgovoriti na velika pitanja koja povezuju ono važno u životu.

"Psihodelici potiču takve vrste pitanja. Iako imamo još mnogo toga za istražiti, mislim da je vrlo vjerojatno intenzivna priroda psihološkog iskustva ove droge u pozadini njezinih visokih stopa uspjeha."

Psihodelici su nedavno bili povezani s liječenjem depresije, a prvi svjetski Centar za psihodelična istraživanja otvoren je ranije ove godine u Londonu.

Load the next article
Loading...
Loading...