Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Luksuzni festival pretvorio se u fijasko

Fyre Festival je već prvog dana naišao na ozbiljne probleme

  • Mixmag Adria
  • 28 April 2017
Luksuzni festival pretvorio se u fijasko

Prva godina boutique festivala može biti stravična za većinu organizatora, no teško da će biti loša kao Fyre Festival iskustvo.

Obećanja i glamur koji su u velikoj kampanji na društvenim mrežama predstavljali i selebritiji poput Kendall Jenner, Emily Ratajkowski, i Bella Hadid obila su im se o glavu. Najavljeni glamur pratile su cijene karata koje su varirale od 4 do 12 tisuća dolara, a uključivale su let od Miamia do rajskog "privatnog otoka" s vilama i jahtama.

Festival, koji su organizirali Ja Rule i Billy McFarlandova Fyer Media kompanija, najavili su nastupe Major Lazera, Disclosurea, Skepte, Kaytranade i druge.

Loše vijesti su krenule kad su jedni od headlinera, Blink 182 otkazali svoj nastup na festivalu. U izjavi na twitteru su rekli kako nisu sigurni da će "imati sve potrebno kako bi dostavili kvalitetan nastup" te su uz "žaljenje i pažljivo promišljanje" otkazali svoj nastup.

Čini se kako je bend bio u pravu, jer je ubrzo nakon twitter eksplodirao s informacijma posjetitelja koji su stigli na "luksuzni" otok i pronašli minimum od obećanog luksuza.

Prvi posjetitelji brzo su proširili vijest o lošim uvjetima, a nedugo zatim, letovi su počeli biti otkazivani. Uključujući i let koji je već ukrcao putnike koji su "istjerani" iz aviona i kojima je rečeno da "idu doma."

Napravljena je i Reddit stranica posvećena događaju na kojoj su korisnici prijavljivali nepotvrđene informacije "uživo", poput objašnjenja kako osiguranje ne pušta posjetitelje u njihove šatore s njihovim osobnim stvarima (među kojima je i skupa oprema poput laptopa i kamera), a drugi zaposlenici osiguranja su udarili jednog posjetitelja i ukrali mu novčanik.

Mixmag je pristupio nekolicini artista s lineupa koji tek trebaju doći na nastup. Izvori bliski festivalu su objasnili kako su organizatori znali da osnovna festivalska produkcija neće biti dovršena četiri tjedna prije događaja.

Fyre Festival je izbacio službene upute za posjetitelje putem njihovog Instagram profila, objašnjavajući "da su stvari krenule u neočekivanom smjeru prvog dana festivala". Svi letovi za Exumas su otkazani, a ulaznice i novac će biti vraćen.

Load the next article
Loading...
Loading...