Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Metodi Hristov se pridružio devet artista koji prozivaju Mihalisa Safrasa za krađu beatova

Ipak, Safras dobiva i podršku mnogih iz industrije

  • Mixmag Adria
  • 8 November 2017
Metodi Hristov se pridružio devet artista koji prozivaju Mihalisa Safrasa za krađu beatova

Poprilična se prašina podignula posljednjih dana oko Mihalisa Safrasa, renomiranog grčkog producenta i šefa Material etikete, koji je svoju glazbu izdao preko labela kao što su Hot Creations, 8bit i Relief, no zbog ničeg dobrog i pozitivnog.

Naime, devet također renomiranih producenata optužuje ga za krađu beatova i semplova u produkcijama, a listi koja raste se posljednji pridružio i Metodi Hristov, koji je prvo svojom objavom na Facebooku, pa potom u intervjuu za Change Underground, obrazložio o čemu se točno radi u ovom skandalu nazvanom Samplegate.

Hristov je, kako kaže u intervjuu, dobio poruku od jednog od najvećih imena u industriji, u kojoj mu je objasnio da je Mihalis bez sumnje pokrao jednu od njegovih traka. Nije htio spominjati ime, no poruka je glasila:

"Hej dečki, 'Ida' od Mihalisa Safrasa, koja je izašla preko Truesoula ima iste semplove kao Metodijeva 'Basis' (kompletan drumsempl na početku, samo malo filtriran i od Pele i Shawnecy, traka 'Infamous' (sirene su smanjene)."

Nakon što je dobio poruku i otvorio njegov SoundCloud te čuo njegovu još uvijek neizdanu traku, bio je šokiran jer je prepoznao svoj beat u njoj, pa je kontaktirao Safrasa koji mu je rekao kako nije to napravio.

"Pokušao me uvjeriti da je sam napravio beatove, no prepoznajem svoj rad, pa sam bio siguran, nakon čega je rekao da će ukloniti beatove, što je i učinio. No, ako su zbilja njegovi, zašto bi ih uklonio i zašto mi nije poslao dokaz?", pita se Hristov.

No, kaže i kako mu to nije jedino negativno iskustvo sa Safrasom, pa prepričava i kako ga je zeznuo na ADE 2016, o čemu možete pročitati ovdje.

Osim Hristova, Safrasa su za krađu optužili i Tennan te German Brigante, koji su također dali intervjue o ovom slučaju, no velik je broj renomiranih producenata i DJ-eva stao u Safrasovu obranu, pa su mu poruke podrške, između ostalih, ostavili i Darius Syrossian, Matt Tolfrey, Gene Farris i drugi, što možete pogledati ispod.

Tennan je čak objavio video u kojem na sedam traka objašnjava kako i gdje ih je Safras te na koji način pokrao, no morat ćete ga potražiti sami, budući ga zbog pravnih razloga nismo u mogućnosti podijeliti.

Ovaj skandal, koji traje već desetak dana, još nema naznaka da će završiti, a niti kako. Bit će zanimljivo pratiti razvoj događaja u skandalu Samplegate, u svakom slučaju.


Load the next article...
Loading...
Loading...