Search Show Menu
Home Latest News Menu
Festivali

"Mindfulness" na Defected Croatia festivalu

Meditacija, joga, balet i vježbanje tišine su vještine koje možete usvojiti na Defected Croatia Festivalu

  • Mixmag Adria
  • 25 July 2018
"Mindfulness" na Defected Croatia festivalu

Kao što već sigurno znate, Defected Croatia se vraća u Tisno, na novih šest dana i noći house hedonizma. Događaj će se održati od 9. do 14. augusta / kolovoza na poznatoj lokaciji The Garden Tisnog uz impresivan line up house i disco izvođača. Svoje omiljene DJ-eve moći ćete slušati na čak četiri pozornice, brodovima koji isplovljavaju dva puta dnevno te u Barbarellas koji je predviđen za after partyje.

U pauzi od uobičajenog programa house glazbe, Defected Croatia vam predstavlja MINDFULNESS. Svakim danom tokom festivala u 12 sati popodne, stručnjaci će voditi festivalske posjetitelje kroz sesije namijenjene usavršavanju mira i vraćanju ravnoteže nakon provedenih dugih dana i noći plesanja. Svaka sesija će se voditi od strane prijatelja iz Defected obitelji, par koji će biti dobro poznati fanovima. Onima kojima to nije pozato, dopustite nam da vas upoznamo s MINDFULNESS timom...

PIERRE RAVAN

'Heartfulness meditacija'

Pierre je osnivač KaRavan-a, unikatan koncept koji kombinira HeartFulness meditaciju s duhovnom house glazbom, sve zajedno unutar jednog putovanja. Pierre je vodio moštvo tisuća ljudi u meditaciju diljem svijeta i ima jedinstven pristup dovođenja ove prakse u svoje DJ setove. Osnovna HEARTFULNESS praksa uključuje dvije ključne tehnike : 5 minuta Heartfulness relaksacije, 25 minuta Heartfulness meditacije, koji je zatim popraćen DJ setom od 1.5 h. Dokle učimo duboko razmišljati, propuštati sve mentalne komplekse i prilagoditi se srcu, javlja se osjećaj unutarnje ravnoteže i smirenosti. Heartfulness njeguje kvalitete ljubavi, jedinstva, mira, sklada, umjerenosti, kreativnosti i hrabrosti.

Utorak 10-ti i petak 11-ti od 12:00 h do 02:00 h

KaRavan glazbeno putovanje

Jedan od prvih svjetskih "duhovnih DJ-a" koji već više od 10 godina djeluje u međunarodnom krugu, Pierre je cijenjeni DJ, producent, i remixer koji donosi novi zvuk na house glazbenoj sceni, kao i drugačije varijacije koje voli zvat "Spiritual House". To je savršeno miješanje njegove individualne empatične energije, drevnog perzijskog nasljeđa i osjećaja za globalni plesni podij.

Subota 11-ti (Sunrise set)TBC

www.pierreravan.com

Jamie Watkins & Thubten - Nauči kako meditirati

Slavni budistički redovnik Gelong Thubten je meditacijski učitelj i autor iz Ujedinjenog Kraljevstva. Poučava "mindfulness" na sveučilištima, u školama, bolnicama, zatvorima i u kompanijama kao što je Google, kao i nedavno podučavanje glumca iz Holivudskog blokbastera Doctor Strange. Zaređen kao tibetanski budistički redovnik prije 25 godina, njegov je rad često prisutan u medijima i poznat je po tome što donosi "mindfulness" na radno mjesto i podučava kako ga integrirati u život. On i neuroznanstvenik Ash Ranpura su surađivali s Ruby Wax u njenoj zadnjoj bestseller knjizi "How to be human: The manual" i Thubten je sada zauzet pisanjem svoje druge knjige. On će vas voditi u tehnike duboke relaksacije, stvaranja unutarnjeg mira, suosjećanja i radosti.

www.thubten.co.uk

www.samten.co

www.mindfulness.samye.org

Subota 12-og od 12:00 h do 01:00 h

FAYE LOVELL

Faye ima crni pojas u Mugendo Karate Kickboksu, osvajačica je dvaju britanskih prvenstva i bori se na svjetskim i europskim prvenstvima. Gravitirajući prema jogi koja pomaže u ublažavnju tjelesnog izgaranja, odradila je svoj učiteljski trening ispod Bridget Woods Karmera. Faye je osobna trenerica već 12 godina radeći u Londonu i Ibizi.

Power Ballet - 30 minuta

Faye će vas učiti energičnim treninzima uz dobre funky ritmove. Sesija će se obično usredotočiti na male pokrete i cilja svaku skupinu mišića s naglaskom na tehniku i jezgru, stvarajući snagu i fleksibilnost kroz klasične plesne pokrete. Pripremite se na najboljih 30 minuta motivacijskog baleta, osjećaja jačine i lakšom verzijom sebe. Svi su dobrodošli.

Bushido yoga- 1 hr

Bushido znači put ratnika. Pristup radionice kombinira protok vještina i primarnih pokreta s Hatha jogom. Unija svih troje jest da sve teče s gracijoznošću, s ciljem da se to odradi fizički i duhovno, uz moć izražavanja koja izbija u svemiru. Tokom cijele sesije, Faye će vas naučiti elementima učinkovite joge i ključnim principima poravnanja kako bi se pomoglo uravnotežiti um, dušu i tijelo.

Nedjelja 12-ti od 12:00 h do 01:30 h

Cheryl Sim s Fred Everythingom - Sonic Vinyasa Flow

Ovaj 90-to minutni tečaj otvara se kratkom, prizemljenom meditacijom koju slijedi energična praksa kombinirana gracioznim sekvencama s različitim položajima, sjedećih i balansirajućih poza, a zatvara se opuštanjem. Live DJ set od strane Fred Everythinga pružiti će savršenu pratnju za ovu izazovnu i zabavnu "Vinyasa" vježbu. Vježba je namjenjena za snagu tijela i duha dok smiruje um. Ovaj tečaj je prikladan za sve, od početnika do naprednih jogista.

Ponedjeljak 13-ti od 12:00 h do 01:30 h

SHOVELL - THE PULSE OF LIFE

Andrew Lovell ili Shovellis vjerovatno je najpoznatiji kao član multi platinum i nagrađivanog benda M People. Shovell je pozat kao jedan od najboljih perkusionista, nastupajući i snimajući s likovima poput The Chemichal Brothers, Boy George, Nightmares On Wax i Soul II Soul. Druga strana Andrew Lovellsa je da radi kao kvalificirani Carnio-Sakralni terapeut, Somatski praktičar, a također je učio i Šamansko iscjeljivanje od 2011. godine.

Sve ove terapije, ceremonije i vježbe pomogle su unjeti smirenost i mirnu tišinu u Andreow život, sve to producira dugoročne životne povlastice. U ovoj Pulse Of Life sesiji, ispitati će bogatstvo ritmova života koji se manifestiraju kroz umjetnost bubnjanja. Također će se dodirnuti iscjeljenju moći tišine, te će se okrenuti otkrivanju strategija koje su put ka pronalasku unutarnjeg balansa u ovom modernom svijetu.

www.theinfinite8.com

www.shovell.co.uk

Utorak 13-ti od 12:00 h do 01:30 h

Povoljnije regionalne ulaznice možete kupiti u Entrio sustavu, a više informacija možete pronaći na Facebook eventu.

*Ulaznice vrijede isključivo za EX-YU građane, odnosno građane sljedećih zemalja: Hrvatska, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora i Kosovo. Na glavnom festivalskom ulazu potrebno je pokazati važeći dokument o prebivalištu u jednoj od navedenih zemalja, a u suprotnom ulaznica nije važeća. 
*Ulaz je dozvoljen osobama iznad 18 godina, osim ako nisu u pratnji roditelja ili skrbnika.

Load the next article...
Loading...
Loading...