Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Moby misli da je izumio iPhone

Pričao je i o navodnim zavjerama sa CIA

  • Mixmag Adria
  • 27 February 2018
Moby misli da je izumio iPhone

Moby je oduvijek bio pionir, od njegove futurističke glazbe do njegovog dugotrajnog veganizma. Ali nedavna otkrića ukazuju da je promijenio svijet više nego što smo shvaćamo.

U intervjuu za Guardian, iznio je kako je izumio iPhone, krenuvši sa rečenicom: "Neodlučan sam u razgovoru o ovome jer zvuči kao glupost ili kao hvaljenje."

Priča kaže da nakon što je Apple pokrenuo iTunes, rekao je višem članu osoblja Jimmyju Dicksonu da tvrtka treba objaviti svoj MP3 player u tandemu. Apple je prethodno pronašao neuspjeh sa svojim Newton padom, i očigledno nije bio oduševljen idejom.

Tatim, Moby objašnjava: "Godinu ili dvije kasnije, odveli su me u hotel Crosby u New Yorku, dali mi prvi iPod i rekli: "Steve je htio da imaš ovo".

Dodaje: "Rekao sam: 'Valjda znate da ćete u nekom trenutku imati kameru i telefon uz ovo?'. Smijali su mi se i rekli da se to ne može dogoditi."

I 29. juna 2007, prva generacija iPhonea je rođena.

U drugim dijelovima intervjua, Moby raspravlja o optužbama da je bio u zavjeri s CIA, i šali se na račun proslave svoje 30-godišnje veganske obljetnice: "Imao sam relaps. Izašao sam, kupio kokain u vrijednosti od 300 dolara, kutiju vodke, i veliku vreću McDonalds hrane i sve sam to stavio u mikser."

Članak otrkiva kako ga je test njegove kompleksne osobnosti etiketirao kao "futurista", što znači da može predvidjeti budućnost ljudi.

Ako se pitate, Moby kaže da će u nekom trenutku postojati ne-ljudska diktatura. Znači, mislim da će se ljudi umoriti od korumpiranih ljudskih političara koji će u nekom trenutku stvoriti algoritam koji nam donosi odluke koje nisu "pokvarljive". Ne zagovaram ga, samo kažem da je to logičan ishod koji ćemo pronaći sami upravljani algoritmima."

Mobyjev sljedeći album 'Everything Was Beautiful, And Nothing Hurt' izlazi 2. marta.

Cijeli intervju pročitajte ovdje.

Load the next article...
Loading...
Loading...