Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Mr. G: "Umro sam na stolu, vidio svijetlo, i sada mi je svaki trenutak blagoslov"

Legendarni londoner priča o jazzu, mentalnom zdravlju, plesu i svojem bliskom iskustvu sa smrti

  • Mixmag Adria
  • 19 May 2018
Mr. G: "Umro sam na stolu, vidio svijetlo, i sada mi je svaki trenutak blagoslov"

U novom i dubokom razgovoru s publikacijom Ibiza Voice briljantan i bezvremenski londonski umjetnik Mr. G, u detalje opisuje svoju ljubav prema soulu i jazzu, izazovima turneje, važnosti plesanja i njegov bliski susret sa smrću nakon teškog srčanog udara.

Mračne, seksi i pune đavolskog groovea, G-ove trake će vas tjerati da plešete svaki prokleti put. Već više od dva desetljeća Mr. G je kulerski darivao svijet fenomenalnom i funky plesnom glazbom koja mu je s pravom osvojila titulu "tech house majstora".

Jazz utjecaj u njegovoj glazbi je više nego očit - i kada ga se pita o žanru, Mr. G odgovara: "Jazz je za mene izvor. Većina onoga što mene čini je znanje o jazzu, swingu, soulu. Kupovao sam ga i prodavao u Derbyu kad sam radio u (legendarnom record shopu) R.E.cords ... Tada sam radio u dućanu sa starijim DJ / kolektorom Hecterom koji je imao ljubav i znanje o glazbi, pa sam zauzvrat završio s istim otvorenim umom prema glazbi. Radilo se o dobroj ili lošoj glazbi, a ne između. To je ono što čini neke od nas vrlo različitima, jer radilo se o jazzu, bluesu, dubu, reggaeu, soulu, funku, discu, baladama, houseu, technu, klasičnoj glazbi, rocku ili boogieu, uvijek možemo dostaviti ono najbolje.

Nakon što smo gotovo izgubili ovog legendarnog umjetnika nekoliko godina unatrag, osoba koja ga intervjuira nas odvodi u vrijeme kada je Mr. G pretrpio teški srčani udar. "Umro sam na stolu i oživili su me", kaže Mr. G "Vidio sam svjetlo, i sada mi je svaki trenutak blagoslov, nema vremena za prosipanje. Moja vizija u životu je vrlo različita od većine, ali zauzvrat, moja glazba ima svoj život koji me tjera na rad."

Unatoč tome što je u 50-im godinama, Mr. G otkriva da je ples jednako bitan dio njegovog zdravog režima življenja kao i aktivnosti poput joge, dobre hrane i dosljednih izleta u dućane s pločama i dućane stripova. "Uvijek sam plesao, to je bio moj način da se izgubim / izražavam otkad se sjećam", kaže umjetnik. "Bilo da sam u kuhinji čuo nešto što me dodiruje ili se prisjetim dugih, izgubljenih traka... plešem. Nikad se ne pretvaram, to sam samo ja, ne mogu si pomoći, ako me dotakne, plešem! Ja sam još uvijek raver u srcu i ja ću uvijek biti."

Naoružan mudrošću i izvanrednim pogledom na život, Mr. G završava razgovor, uzimajući vremena za adresiranje nedavne tragedije Aviciijeve prerane smrti i kako vas cesta može gurnuti prema rubu ako niste oprezni: "Aviciijeva smrt boli iako mi nije netko blizak. Shvaćanje da vas ova industrija, ako ne znate što ili tko ste, može natjerati u ludilo ili ubiti, je ludo. Ljudi vole jahati na priljevu novca, ali nikada ne razmišljaju o brizi onoga putem kojeg priljev dolazi. Ići na turneje nikada nije zabavno, to je samo dio posla. Prošao sam kroz depresiju / opijanje. Biti na cesti i živci to mogu učiniti i to nije u pravilniku. Najgora stvar je kada trebate nekoga da vas razumije i da doprije do vas, a to je trenutak kada ste sami (još veći mindfuck). "

Govoreći o tome kako je uspio nadvladati ove izazove, Mr. G je dodao: "Shvatio sam da moj pravilnik treba biti vrlo drukčiji da bi zaštitio moju dušu. Ja vozim sranje [sada], a ne moj agent. Mi umjetnici smo ti na prvoj crti koji se bave ovim stvarima, a ne agenti. Riječ je o pronalaženju ravnoteže i brige o vašoj duši. "

Sljedeće za ovog majstora je izdavanje njegovih najdražih soul i funk pjesama na limitiranom izdanju vinila 'Nothing Changed'. Vinil sadrži glabzu imena poput Willie Tee, Asha Puthli i Rare Function, a bit će objavljena na ograničenom izdanju 2 x 12 vinila 29. juna

Mr. G In Session možete poslušati ovdje.

Pročitajte cijeli intervju ovdje.

[Via: Ibiza Voice]

'Nothing Changed'

1. Willie Tee - Anticipation
2. Ty Karim & George Griffin - Keep On Doin Whatcha Oin (Part 1)
3. Mary Love' Comer - Come Out Of The Sandbox
4. AJ & The Jiggawatts - It Is What It Is
5. Asha Puthli - Space Talk
6. Four Flights - All I Want Is You
7. Rare Function - Disco Function
8. Saravah Soul - Nao Posso Te Levar A Serio

Load the next article
Loading...
Loading...