Search Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Multimedijski izložbeni program kojim se radi iskorak iz dosadašnje programske i umjetničke prakse

U programu će sudjelovati već renomirani umjetnici iz područja maske (kazališne, filmske i modne) i produkcije zvuka.

  • Mixmag Adria
  • 19 December 2018
Multimedijski izložbeni program kojim se radi iskorak iz dosadašnje programske i umjetničke prakse

Centar za likovni odgoj Grada Zagreba i Memorijalna zbirka Jozo Kljaković izložbom i multimedijskim programom koji će se održati 20. prosinca 2018, u 19 sati, pokreću multimedijski izložbeni program kojim žele napraviti iskorak iz dosadašnje programske i umjetničke prakse.

U programu će sudjelovati već renomirani umjetnici iz područja maske (kazališne, filmske i modne) i produkcije zvuka.

Autorica i kustosica: Lidija Fištrek

Multimedijski izložbeni program

Multimedijski izložbeni programi zamišljeni su kao niz izložbenih projekata različitih intermedijskih umjetničkih polja. Naglasak ovog programa je na odnosu vizualnih umjetnosti i novih medija s klasičnim likovnim umjetničkim formama. Intermedijskim pristupom i multimedijom ukorak s 21. stoljećem prikazivati će se umjetnički projekti i novosti u likovnoj i suvremenoj umjetnosti. Vizualne umjetnosti i novi mediji prisutni su u svim segmentima likovne umjetnosti i predstavljaju interdisciplinarni pristup novoj praksi u umjetnosti.

E-Base - produkcija zvuka i vizualizacija

E-base aka Emir Bešić producent i DJ iz Zagreba već dugi niz godina nezaobilazan je na muzičkoj sceni. Svojom svestranošću i dugogodišnjim klasično glazbenim obrazovanjem zauzeo je poziciju jednog od najboljih hrvatskih DJ-a. U svojoj dugogodišnjoj karijeri surađivao je s najpoznatijim imenima hrvatske i inozemne scene. Producent je prve dvije godine hrvatske nagrade za elektroničku glazbu Ambasador te vodi i promovira svoj klubski projekt i label pod nazivom Tech Room u klubu Boogaloo, Zagreb. U pripremi je i njegov samostalni prvi album.

Kontakt: [email protected]

Izložba fotografija kazališne, filmske i modne maske- Marija Maca Bingula, Zdenka Mihelj i Asja Novaković

Izložba fotografija filmske, kazališne i modne maske, triju make up artistica Mace Bingule, Zdenke Mihelj i Asje Novaković nastala je u suradnji s kustosicom i autorima. Make up umjetnice, vizažistice, maskerke, dugogodišnjim radom stvorile su zavidan opus filmskih, kazališnih i modnih maski. Izložba prikazuje samo jedan mali fragment iz stvaralačkog opusa ovih autorica.Autorice će se predstaviti sa četiri fotografije nastale na različitim projektima, predstavama i filmovima te u suradnji s fotografima. Fotografija je vizualna umjetnost te kao takva spada pod granu likovnih umjetnosti gdje fotograf uz pomoć svoga znanja i foto-kamere zabilježava svijet oko sebe. Upravo taj svijet stvaraju autorice koje pomoću kista nanose na lice i tijelo boje, šminku ili masku tvoreći savršeno estetizirane likove. Estetsko zadovoljstvo za većinu ljudi prikazuje stanje duha koje je, u biti, nerazlučivo od njihova svakidašnjeg ponašanja. Likovno djelo smatramo dobrim ako ono uspijeva stvoriti iluziju prijeko potrebnu da bi se imaginarna lica pojavila kao žive osobe.

Marija (Maca) Bingula- kazališna maska

Marija (Maca) Bingula rođena je 1955. godine u Varaždinu. Završila je Srednju školu učenika u privredi, frizerski smjer u Koprivnici. Prvo zaposlenje dobila je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu 1975. godine gdje radi kao maskerka i vlasuljarka do 1990. godine. Od 1990. godine do 2017. godine Maca Bingula radi u Zagrebačkom kazalištu mladih na poslovima frizera, šminkerice, maskerke i vlasuljarke. Surađuje sa raznim kazališnim kućama diljem Hrvatske.

Kontakt: [email protected]

Zdenka Mihelj- modni make up i maska

Zdenka Mihelj rođena je u Zagrebu i obrazovanje stekla u Srednjoj farmaceutsko-kozmetičkoj školi. Kroz karijeru surađivala je s medijima gdje je za brojne naslovnice magazina i televizijska snimanja šminkala najveće zvijezde hrvatske manekenske scene, glumce, sportaše, političare ali i brojne manje poznate ljude. Prve korake kao vizažistica ostvarila je sa časopisom „Mila“ davne 1988. godine i magazinom „Gloria“ sa kojim surađuje i dan danas. Najuspiješniju suradnju ostvatia je s izdavačkom kućom EPH, kazalištem „Gavran“, ADU surađuje sa studentima pri snimanju studentskih kratkih filmova i na televizijskim serijama od kojih izdvajamo: Tv serija „Bibin svijet“(2008), Tv serija „Šlep šou“ (2016) i Tv serija „Njam njam“ (2016). Zdenka Mihelj posljednje tri godine radi kao stručni predavač u Obrtničkoj školi za uslužnu djelatnost u Zagrebu gdje uči i odgaja buduće kozmetičare i make up artiste.

Kontakt: [email protected]

Asja Novaković- filmska maska

Asja Novaković rođena je 1973. godine u Zagrebu. Školu za specijalnu maskerku završila je na Special Make up artist - Die Maske u Kölnu 1995 godine. Od 1998. -2002. godine školuje se za studijskogMake-up umjetnika na “Karin Van Vliet” školi u Beču, Austrija. Na Hrvatskoj nacionalnoj televiziji zapošljava se 2000. godine gdje radi do 2002. godine. Od 2004. do 2005. godine radi kaoMake-up Artist za RTL u Zagrebu. Asja Novaković danas radi na raznim projektima, filmovima, serijama i reklamama od kojih izdvajamo neke;

2005. godine,kratki film “Ko živ ko mrtav “ glavna maskerka

2009. godine, kratki film “Ta tvoja ruka mala“, glavna maskerka

2011. godine, TV serija “Bibin svijet" peta sezona, maskerka

2014. godine, TV serija "Crno-bijeli svijet"prva sezona, maskerka

2014.godine, kratki film " Iza sna", glavna maskerka

2014. godine, igrani film"Narodni heroj Ljiljan Vidic“, maskerka

2015. godine,igrani film "Zbog tebe", maskerka

2016. godine,TV serija "Crno-bijeli svijet",druga sezona, maskerka

2018. godine,TV Serija “Crno-bijeli svijet”, treća sezona, glavna maskerka

Kontakt: [email protected]

Load the next article
Loading...
Loading...