Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Nedovršeni memoar Princea izlazi ove godine

'The Beautiful Ones' bazirat će se na 50 stranica koje je Prince rukom napisao mjesec dana prije smrti

  • Mixmag Adria
  • 27 April 2019
Nedovršeni memoar Princea izlazi ove godine

Nedovršeni Princeov memoar kojeg je počeo pisati prije svoje smrti 2016. bit će objavljen u listopadu ove godine.

Izdavač Random House opisuje knjigu The Beautiful Ones kao duboko-osobni prikaz kako je Prince Rogers Nelson postao Prince kojeg poznajemo."

Temeljit će se na 50 rukom napisanih stranica koje je Prince podnio mjesec dana prije nego što je umro od slučajnog predoziranja drogom. Princeove će riječi biti popraćene i intimnim osobnim stvarima - uključujući do sada neviđene fotografije, izvorne tekstove i draft scenarija za film Purple Rain iz 1984. - kako bi formirali spomenar života pop ikone.

Prince je bio zagonetan i privatan lik koji je tijekom svoje karijere izbjegavao intervjue, ali se njegov stav omekšao u njegovim kasnijim godinama i počeo se više otvarati javnosti.

Tijekom svoje samostalne turneje Prince: Piano & A Microphone Tour u 2016. otvoreno je govorio o svojem životu i karijeri, a najavio je i planove za objavu memoara na privatnoj gaži na Manhattanu kasnije te godine, rekavši: "Počinjemo na samom početku - mojim prvim sjećanjem - i nadam se da možemo onda doći sve do Super Bowla. Svi još uvijek čitate knjige, zar ne? "

Random House dodao je da će knjiga ispričati "priču o dječaku koji apsorbira svijet oko sebe i stvara osobnost, umjetničku viziju i život, prije hitova i slave koja će ga definirati."

New Yorker writer Dan Piepenbring - kojeg je Prince izabrao za svog suradnika - piše uvodni esej za knjigu, istražujući svoje susrete s glazbenom legendom “kada je Princ duboko razmišljao o tome kako svijetu otkriti više o sebi i svojim idejama, zadržavajući tajnu i mističnost koju je tako pažljivo njegovao.

Chris Jackson, urednik knjige, rekao je: "Milijun riječi napisano je o Princeu - knjige i članci, eseji i kritike - no mi smo oduševljeni što objavljujemo Princeove snažne refleksije o vlastitom životu u vlastitom živahnom duhu i poetičkom glasu. Njegova smrt bila je nedokučiv gubitak, ali ova je knjiga prekrasan danak njegovom životu. "

Pogledajte cover u nastavku.


[Via: BBC]

Loading...
Loading...