Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

"Nestalo" je pola tone trave - policajci optužili miševe

Dobar pokušaj dečki

  • Mixmag Adria
  • 13 April 2018
"Nestalo" je pola tone trave - policajci optužili miševe

Osam policajaca dobilo otkaz nakon što su na sudu izjavili da su miševi pojeli više od pola tone kanabisa koji je nestao.

Kad je 540 kilograma oduzete marihuane nestalo iz policijskog skladišta nakon dvije godine skladištenja, časnici iz Buenos Airesa, su izjavili kako su za to krivi miševi.

To znači da su glodavci pojeli više od 1000 funti u korovu!

Kada je policija provela inspekciju skladišta - koja se nalazi u gradu Pilar - otkrili su da je od šest tisuća zaplijenjenih kilograma registrirano samo 5460 kilograma.

Prema The Guardian, sumnja je pala na gradskog bivšeg policijskog povjerenika, Javier Specia, jer nije potpisao inventar zaplijenjene droge kada je napustio svoju dužnost u travnju 2017. godine.

Njegov zamjenik, povjerenik Emilio Portero, bio je taj koji je primijetio pogrešku i skrenuo pozornost na Specia, obavještavajući unutarnju inspekciju o njegovoj pogrešci.

Nakon što su izvršili inspekciju, Specia i tri njegova podređena su bili pozvani na sud. Sva četvorica ponudila su isto čudno objašnjenje zašto nedostaje marihuana, rekavši sucu Adrián González Charvayu da su je pojeli miševi..

Forenzični stručnjaci brzo su odbacili tvrdnje časnika, rekavši kako ni veliki broj miševa ne bi mogao pojesti toliko trave.

Glasnogovornik je na sudu izjavio: "Stručnjaci su nam objasnili kako miševi nebi drogu zamijenili sa hranom, a i da su je pojeli, pronašli bismo mnogo leševa unutar skladišta.

Ubrzo su dobili otkaz i pozvani su na svjedočenje na sudu 4. maja. Bivšeg policijskog povjerenika Speciu očekuje i dodatna istraga jer nije predao izjavu o dobiti za 2017.

Load the next article...
Loading...
Loading...