Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

New York se obvezao podržati kulturu noćnog života dodijelivši mu njegovu prvu noćnu gradonačelnicu

Prva noćna gradonačelnica bit će Ariel Palitz

  • Mixmag Adria
  • 8 March 2018
New York se obvezao podržati kulturu noćnog života dodijelivši mu njegovu prvu noćnu gradonačelnicu

Jučer su gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio i član Vijeća Rafael Espinal najavili imenovanje Ariele Palitz kao prve glavne izvršne ravnateljice Ureda noćnog života, sada poznate i kao Gradonačelnice Noćnog Života.

Palitz će voditi Ured Noćnog Života koji je nastao nakon što je Odbor za pitanja potrošača u New Yorku glasovao za donošenje zakona koji je imao za cilj očuvanje i podršku gradske noćne industrije. Ovo se također podudara s ukidanjem arhaičnog "no dancing zakona" u New Yorku.

Rafael Espinal je izdao izjavu u kojoj je izrazi svoje uzbuđenje zbog Palitza:

"Uzbudljivo je naučiti da je prva gradonačelnica noćnog života New Yorka ženska osoba koja ima snažnu pozadinu u noćnom životu i zagovaranju zajednice. Vjerujem da će zajednica noćnog života imati dobro zaokružen glas u Ariel Palitz i administracija će imati jedinstvenu perspektivu o problemima noćnog života. Imamo puno posla i veselim se suradnji s Ariel jer se i dalje zalažem za nezavisne prostore i DIY zajednicu koja očajnički treba podršku grada da izađe iz birokratskih sjena. "

U razgovoru s The New York Times, Palitz je rekla:

"Uvijek sam bila noćna osoba. Noćne osobe nekako gravitraju prema noćnom životu. No mislim da se to neće promijeniti čak ako ću u uredu morati biti i u 9 ujutro."

Zarađivat će 130 tisuća dolara godišnje za vođenje ureda s 12 ljudi u vijeću i budžetom od 300 tisuća dolara.

Također je za New York Times rekla kako će se više usredotočiti na posredovanje u sukobima i održat će niz slušanja kako bi se saznalo o problemima od stanovnika i vlasnika prostora.

NYC je samo najnoviji u nizu glavnih gradova koji su prepoznali potrebu za određenom granom vlasti koja nadgleda kulturu noćnog života. Slijedi Amsterdam, London, Pariz i Zürich koji imaju slične urede.

Load the next article...
Loading...
Loading...