Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Nizozemska policija je zabrinuta da Nizozemska postaje 'narko' država

što proizlazi iz organiziranog kriminala

  • Mixmag Adria
  • 21 February 2018
Nizozemska policija je zabrinuta da Nizozemska postaje 'narko' država

Prema izvješću nizozemske policije, vlasti se boje da paralelna kriminalna ekonomija vodi Nizozemsku ka postajanju narko države.

Kako javlja the Guardian, nizozemska trgovina drogom koju vode sindikati organiziranog kriminala, koji operiraju ispod radara, dok žrtve sada manje prijavljuju zločine. To je službeno spustilo statistike, no nedavno izvješće pokazuje kako se svake godine dogodi 3.5 milijuna zločina.

Što se droge tiče, osobito ecstasya, kokaina i marihuane, većina onog što se proda u Europi i SAD-u dolazi iz laboratorija situiranih u južnon dijelu Nizozemske. Također, Europol tvrdi da godišnje kroz luku Rotterdam procirkulira kokaina u vrijednosti od €5.7 milijardi.

Ovaj povećani opseg krijumčarenja droge, uz legalnost prostitucije, odveo je Nizozemsku očito do slike centra za droge i ilegalne aktivnosti.

Intervjui s 400 detektiva koje je provela nizozemska policija pokazuju kako "Nizozemska ispunjava mnoge karakteristike narko države. Detektivi vide pararelnu ekonomiju u nastanku".

Nizozemska policija sada traži da se rekrutira dodatnih 2000 službenika, kako bi se lakše nosili s povećanjem organiziranog kriminala.

Load the next article...
Loading...
Loading...