Search Menu
Home Novosti Menu
Moda

Nova suradnja adidasa na tenisicama koje služe za jeftiniji gradski prijevoz

Poticanje građana da više koriste javni prijevoz

  • Mixmag Adria
  • 18 January 2018
Nova suradnja adidasa na tenisicama koje služe za jeftiniji gradski prijevoz

Glavna berlinska tvrtka za javni prijevoz, Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) udružila se s Adidasom na limitiranom izdanju tenisica, koje služe i kao godišnja karta za javni prijevoz u Berlinu.

Nove Adidas EQT Support 93/Berlin tenisice imaju ugrađenu godišnju kartu u jeziku, a sadrže i kamuflažni uzorak, kakav se može vidjeti i na sjedalima gradskih vlakova.

Petra Reetz iz BVG-a, rekla je za the Guardian kako isprva nije bila sigurna oko ove suradnje, no i da je uvidjela kako je ovo kreativan način kako nagnati ljude na što češće korištenje javnog prijevoza.

"Motivacija koja stoji iza ove suradnje je zbilja da mladi ljudi koriste javni prijevoz. Rekla sam 'Mi smo javni prijevoz, ne Michael Jordan’...No, u velikom gradu poput Berlina kvaliteta života i zraka su vrlo važne. Željeli smo mladima poručiti da je javni prijevoz cool te da ne moraju kupovati automobile."

Stotine ljudi, ne samo obožavatelja tenisica, očito su kampirali ispred berlinskog dućana Overkill kako bi dobili par tenisica iz ove suradnje. Ono što bi moglo od ovih tenisica odvući kupce je njihova cijena, koja je €180, no godišnjs BVG karta inače dođe €728.

Više doznajte ovdje.

Load the next article
Loading...
Loading...