Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Nove fundacije omogućit će pojavu HD vinila na tržištu već 2019.

Budućnost je pred vratima!

  • Mixmag Adria
  • 14 April 2018
Nove fundacije omogućit će pojavu HD vinila na tržištu već 2019.

"Vinil visoke rezolucije" uskoro bi mogao postati stvarnost, jer je Austrija upravo dobila 4,8 milijuna dolara za izradu ploča, tvrdi portal Pitchfork, a ploče bi se mogle pojaviti u trgovinama 2019.

Novi fondovi pristižu nakon što je austrijski startup Rebeat Innovation objavio početni patent za HD vinil 2016. Taj je patent opisao proces proizvodnje ploča, koji će imati veću audio vjernost, glasnoću i veći broj puštanja od konvencionalnih LP-a.

Jedinstveni postupak za tiskanje HD ploča uključuje digitalno pretvaranje zvuka u 3D topografsku mapu. Zatim, laseri upisuju mapu na žig koji se koristi za utiskivanje žljebova u vinil. Ovaj postupak omogućuje snimanje zvučnog zapisa koji je daleko precizniji od dosadašnjih ploča.

Uz veći kapacitet za kvalitetu zvuka, metoda štampanja HD vinila također omogućuje LP-u 30% više vremena reprodukcije i 30% veću amplitudu. Osim toga, štetne kemikalije koje se koriste u trenutnom procesu proizvodnje vinila neće biti potrebne, a HD vinil će i dalje raditi na običnim gramofonima.
Osnivač i izvršni direktor tvrtke Rebeat Innovation Günter Loibl izjavio je za Pitchforki: "Naš je cilj službeno predstaviti probne žigove na konferenciji Making Vinyl u listopadu ... Potrebno će još osam mjeseci da izvrše sve sitne prilagodbe. Tako ćemo do sljedećeg ljeta vidjeti prve HD vinile u trgovinama. "

Tvrtka je nedavno kupila ogromni laserski sustav koji bi mogao biti isporučen u srpnju. Zatim, nakon što je sustav postane operativan, probni žigovi će biti proizvedeni i poslani u pet različitih pogona za štampanje ploča. Moguće je čak i da će početi s proizvodnjom HD vinila već do rujna.

Load the next article...
Loading...
Loading...