Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Novi Netflix dokumentarac istražuje eksperimentiranje CIA-a s LSD-om na ljudima

Wormwood se bavi sumnjom u zataškivanje smrti CIA-inog zaposlenika

  • Mixmag Adria
  • 5 December 2017
Novi Netflix dokumentarac istražuje eksperimentiranje CIA-a s LSD-om na ljudima

Netflix će izbaciti novu dokumentarnu mini seriju naziva Wormwood ovog mjeseca pod redateljskom palicom Errol Morrisa, redatelja filmova The Thin Blue Line i The Fog Of War, koja će se baviti sumnjivim radom CIA-a i njihovim Project MKUltra eksperimentima s ljudima.

Operacija koja je krenula ranih 50-ih godina i koja je službeno zaustavljena 1973. koristila je ljude bez njihovog znanja kao testne subjekte u pokušaju da kreiraju drogu za kontrolu uma protiv Sovjeta.

Jedan od nesvjesnih test subjekta bio je Frank Olson, bakteriolog i CIA zaposlenik koji je tajno doziran LSD-om od strane svojeg nadređenog, a preminuo je devet dana kasnije nakon što je pao s prozora njuroškog hotela.

Njegovu je smrt američka vlada proglasila samoubojstvom što mnogi nisu prihvatili, uključujući Olsonovog sina Erica koji je posvetio većinu svog života (preko 60 godina) pokušavajući doznati istinite okolnosti smrti njegovog oca te otkriti zataškivanje CIA-a.

Ericova obitelj je dobila 750 tisuća dolara gotovo dva desetljeća nakon Frankove smrti.

Wormwood kombinira segmente s intervjuima i dramatične prerade stvarnih događaja u kojima glume Peter Sarsgaard, Molly Park i Bob Balaban. Izlazi 15 decembra, a ispod možete pogledati trailer.

Load the next article...
Loading...
Loading...