Search Menu
Home Novosti Menu
Podcast

Novi Simulation podcast donosi mix Giza DJs-a

SIMULATION 4th DIMENSION 003 - Giza DJs

  • Mixmag Adria
  • 10 May 2019
Novi Simulation podcast donosi mix Giza DJs-a

Simulation Records je nova hrvatska izdavačka kuća koja trenutno bilježi dva izdanja koje smo vam i premijerno predstavili, između ostalih i traku Giza DJs-a koji gostuju upravo na ovom novom, trećem podcastu Simulation Recordsa.

Sada su momci s etikete u suradnji s Mixmag Adria portalom pokrenuli novi serijal podcasta kojim će predstaviti inozemne i regionalne izvođače čiju će glazbu izdavati.

‘Simulacija u svom osnovnom značenju je oponašanje, no simulacija se može opisati kao i generalna proba pred veliki događaj, a postoji da bi isti bio perfektno izveden.’

Pred nama je treći podcast na kojem gostuju već spomenuti Giza DJs, s kojima smo i kratko popričali povodom njihovog mixa. Gian Pietro i Tiziano, poznatiji publici kao GizA djs, eklektični su DJ / produkcijski duo koji zajedno djeluje od 2005. Iza njih je zavidna karijera kako u produkciji tako i u party projektima gdje su mostove, tunele i skladišta pretvarali u plesne podije.

Njihov glazbeni izričaj je duboko inspiriran prirodom koja ih okružuje – planinama Dolomiti u blizini rodnog grada Belluno. Zahvaljujući izdanju za Solomunov Diynamic Records 2016. svoju glazbenu viziju šire diljem svijeta.

Poslušajte i pročitajte u nastavku.

m: Tko je vaša najveća inspiracija?

Giza DJs: Smatramo da ne postoji poseban i jedinstven izvor inspiracije u našem procesu stvaranja glazbe, on dolazi prirodno, iz ideje, iz nečega što smo slušali prije ...

Sretni smo što živimo u blizini jedne od najljepših prirodnih okolina na svijetu: Dolomita. Šetnja po ovim planinama može biti veliki izvor inspiracije. Kada putujemo u druge zemlje i nema vrhova na horizontu osjećamo se malo izgubljeno.

m: Koja pjesma vam nikad neće dojaditi ma koliko god ju puta čuli?

Giza DJs: Audion - Moth To Mouth

m: Beatport ili Traxsource?

Giza DJs: Nemamo preferencije za neku platformu, najbitnije je pronaći dobru glazbu!

m: Vjerujete li u mogućnost "čitanja publike" - i kako to sami prakticirate?

Giza DJs: Mišljenja smo da kada nastupate pred publikom u klubu postoji prirodna veza između DJ-a i plesnog podija, uvijek postoji drugačiji način za pronalaženje pravog toka, ali na kraju to se dogodi svaki put. U našem DJ setu nemamo popis pjesama, sviramo ono što osjećamo u tom trenutku bez gledanja chartova, fokusiramo se na gomilu i kako reagira na glazbu koju im serviramo...

m: Što volite na sceni elektroničke glazbe?

Giza DJs: Zapravo postoje mnoge stvari koje ne volimo u našoj glazbenoj sceni, ali ako nas pitate što nam se sviđa, onda je to mogućnost podijeliti svoju glazbu s najvažnijim DJ-ima na svijetu. Ako mislite da je u doba prije interneta, stvaranje glazbe i slanje promoa velikim imenima bilo vrlo teško, danas tehnologija pomaže DJ-evima i producentima da se lakše istaknu.

m: Kao umjetnicima, koji su vam glavni izazovi trenutno?

Giza DJs: Glavni izazov je stvoriti zvuk koji može biti lako prepoznatljiv, na način da slušatelj može reći "ova stvar je od Giza DJs-a".

m: Najbolje jelo koje znate pripremiti?

Giza DJs: Talijani smo, dakle pastu! Ali ekipa, trebate probati Pastin, tradicionalno jelo našeg rodnog grada Belluna! Pastin je mješavina svinjetine i govedine začinjene sa soli, paprom, slaninom i ostalim začinima.

m: Kava ili čaj?

Giza DJs: Kava, ali maksimalno dvije u danu.

Load the next article
Loading...
Loading...