Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Novo istraživanje otkriva kako glazbena karijera utječe na mentalno zdravlje

Glazbenici imaju tri puta veću šansu oboljeti od depresije

  • Mixmag Adria
  • 27 October 2017
Novo istraživanje otkriva kako glazbena karijera utječe na mentalno zdravlje

Glazbenici imaju tri puta veću vjerojatnost da će doživjeti depresiju, a mnogi rade pod "lošim uvjetima", otkrila je nova akademska studija iz programa Help Musicians UK.

Can Music Make You sick?, istraživanje koje su pokrenuli Sally-Anne Gross i dr. George Musgrave sa sveučilište u Westminsteru, nudi uvid u ljestvicu izazova mentalnog zdravlja s kojima se suočava britanska glazbena industrija.

U najvećem poznatom akademskom istraživanju takve vrste, anketa od preko 2200 glazbenika otkrila je da je do tri puta veća vjerojatnost da će doživjeti depresiju u usporedbi s ljudima koji se ne bave glazbom.

Briga zbog novca, zbog neizvjesnih i nepredvidivih plaća i žongliranja mnogih različitih poslova može pogoršati problem, s lošim radnim uvjetima koji se navode kao glavnim problemom.

U izvješću je utvrđeno da seksualno zlostavljanje, nasilničko ponašanje i diskriminacija također mogu prevladati, s radijanskim okruženjem glazbenika koje može biti antisocijalno i neosjećajno.

Društveni izazovi također su navedeni kao doprinos činjenici smanjenja mentalnog zdravlja, jer su odnosi s obitelji, prijateljima i partnerom često pod pritiskom.

Izvještaj je imao namjeru skrenuti pažnju na taj problem na koji se Help Musicians UK i šira industrija može fokusirati i poboljšati uvjete za glazbenike, umjetnike, kantautore, skladatelje i producente.

U tu svrhu, dobrotvorna ustanova je napravila tri obećanja; uspostaviti mentalnu zdravstvenu radnu skupinu glazbene industrije, pokrenuti službu za mentalno zdravlje 24 sata dnevno, pokrenuti Music Minds Matter i konačno, zagovarati promjenu u cijeloj industriji.

Christine Brown, ravnateljica vanjskih poslova u Help Musicians UK, rekla je: "Help Musicians UK jedinstveno je postavljena za provođenje i dijeljenje rezultata ove važne studije koje mijenjaju igru. Dobrotvorna udruga odobrila je prošle godine gotovo dva milijuna funti onima koji ih najviše trebaju u industriji pa je prirodan korak ispitati ključna pitanja i pozvati na akciju kako bi se pomoglo u provođenju šire, trajne promjene u industriji, točnije ova tri obećanja.

"Britanska glazbena industrija je u lošem zdravlju i ima reputaciju svjetske klase, ali da nastavimo dugoročnu dobrobit industrije i njezinih radnika, nastojimo stvoriti konstruktivan forum za diskusiju, partnerstvo i suradnju.

"Kroz novu uslugu Music Minds Matter, bliže smo pružanju ključne podrške, savjeta i obrazovanja koje glazbena zajednica očajnički treba. Zajedno možemo nastaviti otkucavati stigmu, tako da dugoročno, oni koji rade u zajednici nikada ne moraju trpjeti u tišini. "

Istraživači Gross i Musgrave dodali su: "Ovo istraživanje je presudan korak naprijed u razumijevanju složenog odnosa između uvjeta rada glazbenika i uvjeta mentalnog zdravlja.

'Iskrenost i uznemirenost naših ispitanika omogućila je ovaj važan posao i informirala je pružanje usluga koje provode Help Musicians UK i za to smo doista zahvalni. Pozdravljamo novu uslugu Music Minds Matter i nadamo se da ovo istraživanje može izazvati širu raspravu u glazbenoj industriji o dobrobiti onih u svom srcu, a općenitije o izazovnoj prirodi nesigurnog rada.'

Istraživanje možete pogledati ovdje.Via: M-Magazine

Load the next article
Loading...
Loading...