Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Održana je Astralis radionica produkcije u sklopu DJ Akademije

Pogledajte i fotogaleriju

  • Mixmag Adria
  • 13 December 2017

Točno u podne u subotu 9.12. održana je Astralis radionica glazbene produkcije koju je ugostila DJ Akademija.

Radionica koju je pokrenula udruga Kultura Futura, za cilj ima sveobuhvatni program, od izrade glazbe, do njenog plasiranja na svjetsko glazbeno tržište! Predavanja uz moderaciju trostruko nagrađenog producenta Damira Ludviga, koji je najpoznatiji po svojim izdanjima za španjolski Café del Mar i britanski Toolroom, održao je Deni Udorović, instruktor s diplomom Berklee College of Music i međunarodna zvijezda Yaniv Tal iz Tel Aviva, začetnik izdavačke kuće Plattenbank Records, jedne od najboljih svjetskih etiketa za progressive i techno glazbu.

Deni je održao radionicu praktične upotrebe aktualnog glazbenog softvera Ableton Live 9, demonstrirao je alate, kako bi na jednostavan način polaznicima bilo omogućeno da sami produciraju svoju glazbu. Udorović koji i sam nastupa pod pseudonimom Phoenix Kraundler pri predavanju je imao naglasak približavanja predavanja polaznicima koji dolaze iz DJ svijeta, te njihovom što lakšem uključivanju u profesionalnu glazbenu produkciju.

Fokus radionice bio je nastanak konkretnih djela, uz otvoreni dio za pitanja polaznika.

Izraelska zvijezda Yaniv Tal je održao predavanje na temu: "Izvršna glazbena produkcija i rad izdavačkih kuća". Tal je tijekom svoje dugogodišnje karijere radio kao A&R, vlasnik distribucijske kuće Cosmophilia, a i njegov je utjecaj na globalnu scenu elektroničke glazbe je neizbježan. Objasnio je proces od demo snimke do mjesta na top ljestvicama, te savjetovao polaznike s konkretnim primjerima iz vlastitog iskustva.

Fotogaleriju možete pogledati iznad.

Load the next article...
Loading...
Loading...