Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Originalni Karate Kid Daniel Larusso (Ralph Macchio) i Johnny Lawrence (William Zabka ) su ponovno u sukobu

Cobra Kai, nova serija u produkciji kanala YouTube Red sinoć je objavila prvih 10 epizoda

  • Mixmag Adria
  • 3 May 2018
Originalni Karate Kid Daniel Larusso (Ralph Macchio) i Johnny Lawrence (William Zabka ) su ponovno u sukobu

34 godine nakon prvog filma The Karate Kid (1984), ostarjeli Daniel I Johnny ponovno su sukobljeni, a premda su njihovi životu potpuno drugačiji, rivalstvo koje je započelo u srednjoj školi nastavlja se u 2018. Iako su nakon prvog dijela snimljena još 2 nastavka u kojima je glumio Ralph Macchio, The Next Karate Kid (1994) u kojem je glavnu ulogu tumačila Hilary Swank, a i industrija je izbacila i sramotnu verziju The Karate Kid (2010) u kojoj se Jaden Smith naziva Karate Kid, a uči od kung fu majstora kojeg tumači Jackie Chen.

Prvi je Karate Kid, potegao za sobom cijelu subkulturnu skupinu koja prati glumce bez obzira na to što desetljećima nisu glumili uloge iz filma. Originalni film je postao dio popularne kulture, a "ždralov skok" i izrazi kao što je "Wax On - Wax Of", ili "Sweep The Leg", korištene su u brojnim serijama, filmovima, ili glazbenim djelima. No More Kings su snimili rock pjesmu Sweep The Leg (2007), a Family Force 5 su isto ime iskoristili za svoj EDM singl iz 2014. Je li potrebno spominjati da je originalna filmska glazba koju je komponirao Bill Conti, jedan od najprodavanijih soundtrack albuma svih vremena? Vjerojatno nije!

Upravo na zahtjev obožavatelja stvorena je serija čije se prve dvije epizode potpuno besplatno mogu pogledati na kanalu YouTube.

E1 COBRA KAI - “Ace Degenerate”

U prvoj epizodi saznajemo da je Daniel postao uspješan trgovac automobilima i vlasnik servisa s najboljim cijenama u gradu. Daniel ima skladnu obitelj s dvoje djece i prekrasnom ženom, no uz svoj ostvareni američki san zadržao je i ljubav prema minijaturnim bonsai stablima koju mu je usadio pokojni učitelj Mr. Miyagi. Za razliku od njega Johnny živi u prošlosti, vozi olupinu iz osamdesetih pokušava prastare ulete novim komadima, alkoholizira se i dobiva otkaz zahvaljujući svojem prgavom karakteru. Međutim, sudbina ih spaja u trenutku kad to obojica najmanje očekuju.

E2 COBRA KAI - “Strike First"

U drugoj epizodi Danijelova noćna mora iz djetinjstva je ponovno obnovljena. Karate dojo pod nazivom Cobra Kai, tik je pred otvorenjem i Larusso osjeća neugodu napetost kakvu nije osjećao od srednje škole. No više se ne radi o strahu od maltretiranja, već o srahu da će Johnny prenijeti potpuno krivi pristup karatea novim generacijama. Agresivna, napadačka, nemilosrdna metoda kojom je Lawrenceu mozak isprao sensei John Kreese (Martin Kove), ponovno je naišla na interes talentiranog učenika Miguela kojeg tumači Xolo Maridueña. No, iako na prvi pogled sve djeluje crno -bijelo, situacija je daleko kompliciranija nego u doba dok su rivali bili adolescenti.

Load the next article...
Loading...
Loading...