Search Show Menu
Home Latest News Menu
Festivali

Osnivač Fyre Festivala nagodio se na sudu za 27.4 milijuna dolara odštete za prijevaru

Nagodba još uvijek čeka na odobrenje suda

  • Mixmag Adria
  • 27 July 2018
Osnivač Fyre Festivala nagodio se na sudu za 27.4 milijuna dolara odštete za prijevaru

Osnivač Fyre Festivala nagodio se na sudu za 27.4 milijuna dolara odštete za prijevaru. U utorak je Komisija za sigurnost i razmjenu (SEC) podmirila svoje zahtjeve protiv osnivača katastrofalnog Fyre Festivala, Billyja McFarlanda, koji je optužen za prijevaru više od 100 investitora za 27,4 milijuna dolara. McFarland je priznao optužbe SEC-a protiv njega.

SEC je izjavio kako je McFarland 'potaknuo investitore da mu povjere desetke milijuna dolara lažnim napuhavanjem ključnih operativnih, financijskih pokazatelja i uspjeha njegovih tvrtki". Sredstva koja je uspio sakupiti za ovaj 'jedinstveni' glazbeni festival iskorištena su za McFarlandov raskošni stil života, stan u potkrovlju na Manhattanu i njegova putovanja do luksuznih odredišta privatnim zrakoplovom.

Osnivaču lažnog festivala zabranjen je rad u funkciji korporativnog časnika ili direktora, za cijeli život te se složio s povratom od 27,4 milijuna dolara koji su "smatra zadovoljeni s nalogom oduzimanja imovine koji je unesen u McFarlandovu presudu u povezanom kaznenom predmetu".

McFarland se izjasnio krivim za dva slučaja prijevare prošlog ožujka i zakazana mu je presuda u kolovozu. Ukoliko ga proglase krivim, osnivač Fyre festivala suočava se s deset godina zatvora.

Da ponovimo što već znamo, Fyre Festival su organizirali Ja Rule i firma Billya McFarlanda - Fyre Media. Festival je razvio sliku luksuza zahvaljujući značajnoj kampanji preko društvenih medija gdje su poznate osobe preko Instagram postova podignule popularnost 'rajskog' festivala. Karte su se kretale od četiri do dvanaest tisuća dolara, a line-up je uključivao Major Lazera, Disclosure, Skepta, Kaytranada i brojne druge. No bez znanja publike koja je već kupila karte ti isti umjetnici su se povukli iz festivala. Kada je publika došla na lokaciju dočekala ih je prazna plaža, derutni šatori te obroci koji su se sastojali od kruha i sira. Dokumentarac koji će pratiti debakl festivala izlazi na platformi Hulu 2019. i pokušati će detaljno prikazati cijeli fijasko.

Load the next article...
Loading...
Loading...