Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Ovogodišnji ADE bit će preplavljen regionalnim umjetnicima

Provjerili smo tko sve nastupa, i gdje

  • Mixmag Adria
  • 14 October 2018
Ovogodišnji ADE bit će preplavljen regionalnim umjetnicima

Nedavno je Amsterdam Dance Event objavio cijeli program za 2018., a sada nas od ovog mega događaja koji se održava jednom godišnji dijeli još samo dva dana.

Ovogodišni ADE započinje ove srijede, 17. oktobra i trajat će do 22. oktobra, a posjetit će ga oko 400 tisuća ljudi iz cijelog svijeta. Na ADEu će se održati brojna predavanja poput onih od Nile Rodgersa i Jean Michel Jarrea, biti će tu i radionica i ostalih zanimljivosti, a nastupit će i brojne zvijezde poput Paul Kalkbrennera, Adam Beyera, DJ Boringa, Carl Craiga, Fedde La Granda, Roisin Murphy, Seth Troxlera...lista je kao što možete zamisliti - poduža. Nastupit će tako preko 2500 izvođača među kojima će se ove godine naći i znatan broj regionalnih DJ-eva.

Nije nikakva tajna da su regionalni DJ-evi i prije nastupali na ADE-u, no čini nam se kako je ova godina posebno dobra za naše producente, DJ-eve i vlasnike etiketa.

Izuzetno je bitno za našu regionalnu scenu da se što više povežemo, zajedno gradimo sve, pa makar nekad morali iz temelja sve ponovno započinjati. Imamo tu sreću, ili bolje rečeno vrijedne i sposobne ljude koji su organizacijom i promocijom raznih festivala stavili našu regiju na mapu. Ta priča se gradi već godinama, ali osim kvalitetnih festivala, osim publike i turista koje privlačimo, osim prirodnih ljepota koje naša regija ima, imamo i brojne producente, DJ-eve i vrijedne vlasnike etiketa koji svakako doprinose našoj maloj sceni, a zaslužuju svojom glazbom zakoračiti i van granica naše regije. Neki od naših pionira i uspješnijih producenata i DJ-eva su to već uspjeli napraviti prije mnogo godina, ali potencijal koji imamo je puno veći od šačice zaista uspješnih umjetnika iz regije.

ADE je jedan od događaja gdje je moguće predstaviti se šarenoj stranoj publici, skupiti kontakte, upoznati ljude, ostvariti poslovne suradnje i naučiti "tajne" ovog biznisa.

Malo smo istraživali i pronašli razne showcaseove i nastupe regionalnih DJ-eva koji će na ovogodišnjem ADE-u pokazati što znaju.

Cruise Music, koji smo nedavno uvrstili u naš Label Fokus, ove godine će prvi put na ADE-u predstaviti svoju etiketu. Iza njih je vrlo uspješna godina koja je bila ispunjena nizom kvalitetnih jacking house izdanja, pogotovo istaknutim izdanjima poput onog od vlasnika etikete Mark Funka i Danny Cruza - "Superlovin' te od producenta Samo iz Nizozemske i njegove trake 'Straight On'. Njihova ADE priča kreće s Cruise Music ADE 2018 kompilacijom koja je nedavno izašla, a Cruise Music showcase održat će se u Coco's Outback. Na lineupu je veliki broj regionalnih producenata te neka značajna internacionalna DJ imena. Za pultom će se izmjenjivati Mark Funk & Danny Cruz, David Penn b2b KPD, Angelo Ferreri & MoonRocket (live), SAMO, PINTO (NYC), MVZZIK, DJ James Ingram, Mirko & Meex te PEZNT, koji su najavljeni kao specijalni BBQ gosti.

Momcima iz PEZNTa koji posljednje dvije godine bilježe veliki uspon zahvaljujući izdanjima za velike etiekte poput Defecteda i Glasgow Undergrounda, ovo nije jedina gaža u Amsterdamu za vrijeme ADE-a, dapače, samo je jedna od mnogih. Definitivno najveću pozornost privukao je nastup na službenom Defected tulumu koji će se održati u petak u Stadspodiumu, a osim PEZNTa, nastupat će i neka od najvećih Defected imena poput Sam Divine, Amine Edge & Dance, Ferreck Dawn, Todd Terry i mnogi drugi.

Osim značajnog Defecteda, tu je i Stricly Rhythm showcase na kojem će ovaj dvojac nastupiti, kao i R.S.R. Showcase (Rawsome, Refuge i Sense Traxx) te Trutopia - The Night Mayors showcase. PEZNT projekt stoji i iza jedne od najdugovječnijih hrvatskih house etiketa Blacksoul Music, koja je, kao i svake godine, pripremila odličnu house kompilaciju za ADE s internacionalnim i regionalnim imenima.

Jedno od značajnijih regionalnih imena, Andrew Meller, koji je ove godine pokorio Beatport ljestvice s obradom 'Born Slippy' na prvom mjestu te obradom hita 'Insomnia' na drugom mjestu, nastupit će na Do Not Sleep / Stereo Productions showcaseu uz imena poput Chus & Ceballos, Hector Couto i Danny Serano.

20. oktobra pak, banjalučka etiketa Night Light Records iza koje stoje Siniša Tamamović i Mladen Tomić održat će svoj showcase u klubu John Doe, i to nakon što su na prvom ovogodišnjem London Music Conferenceu već uspješno predstavili svoj label.

Legendu Marka Nastića možete pronaći na Greensmith ADE gdje se nalazi na lineupu s imenima poput Juan Atkins, Analogue Kitchen, A Guy Called Gerald i DJ Pierre.

Poznata techno & tech house klupska večer Future Scope iz Zagreba će ove godine također imati svoj showcase i to 19. oktobra u In Deep N' Dance Record Storeu, lokaciji gdje se održavaju brojni showcaseovi mnogih internacionalnih etiketa. Na njihovom ADE eventu nastupit će Shipe, dalmatinski techno heroj mlađe generacije, DJ Jock te E-Base.

Na istoj lokaciji par sati ranije održat će se I AM Different Showcase na kojem će nastupiti niz regionalnih imena, Bilboni, Lobor D, Manton, Miloš Vujović, maltežanin Nigel C, Purple Dub, Stanny Abram, nizozemac Jack Doe i vlasnik etikete Veljko Jović. Etiketa je za svoj posjet Amsterdamu priredila i ADE kompilaciju IAMSTERDAM koja je izašla 13. oktobra, a s koje smo premijerno predstavili RanchaTekovu traku 'After Midnight'

Zadnji event, ali ne najmanje bitan, je EXIT Showcase na kojem će nastupiti već spomenuti Siniša Tamamović, Mladen Tomić, Marko Nastić i DJ Jock, a tu su još i Nevena Jeremic, Ilija Djoković i Onyvaa. Event će se održati u Crane Hotel Faralda od 5 popodne do 11 navečer, a sve će to zapratiti BE-AT TV.

Raspored je pun.

Mixmag Adria će se potrudit popratiti te događaje i uživo, a svima vama koji planirate u Amsterdam za dva dana, toplo preporučamo neki od ovih događaja. Dođite podržat regiju, proširite koju dobru riječ. Zaslužuju!

Load the next article
Loading...
Loading...