Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Parfem koji miriše poput izlaska u Berghain

Napokon možemo osjetiti Berghain, bez da uđemo u klub

  • Mixmag Adria
  • 17 September 2017
Parfem koji miriše poput izlaska u Berghain

Berghain definitivno može biti više-osjetilno iskustvo. Uz bučne techno setove, mnoštvo ljudi, svjetla, uskih prolaza, zidova, ovaj klub vas može povući u vrtlog osjetilnih iskustava.

Jedno od tih iskustava je i miris. Ništa ne miriše kao Berghain. Oštri miks tijela, znoja, dima i svih ostalih mirisa urezat će vam se duboko u pamćenje.

Umjetnica Isabel Lewis istražila je što točno daje klubu tu posebnu aromu i je li moguće imitirati miris u kontroliranom okruženju. Lewisina ideja bila je eksperimentirati s podražavanjem različitih kulturnih okolnosti kroz miris: intelektualnu kulturu, znanstvenu kulturu i, u slučaju Berghaina, tjelesnu kulturu.

Stvoren u suradnji s norveškim znanstvenicima i kreatorom Sisselom Tolaasom, mirisi se raspoređuju prema Lewisinim iskustvima. Opisuje proces razvijanja mirisa kao jednog od naj-trippy iskustava u Berghainu: "Otišla sam u Berghain i odlučila da neću piti alkohol, da ću biti čista i koristiti svoj nos. To je bilo naj-trippy iskustvo koje sam doživjela. Dajući pažnju mirisu je bilo tako intenzivno. Možete osjetiti miris 30 godina zabave koje dolaze iz prizemlja, mirišete ogromne valove dima, mirišete proliveni alkohol na podu, znoj tijela, kosu, jeftinu mirisnu vodicu."

Definitivno ne tipičan dezodorans.

Load the next article...
Loading...
Loading...