Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Peggy Gou o seksizmu u glazbi: "Najbolja osveta je biti uspješna"

Dotakla se i mentalnog zdravlja

  • Mixmag Adria
  • 11 April 2019
Peggy Gou o seksizmu u glazbi: "Najbolja osveta je biti uspješna"

Peggy Gou tvrdi kako je njezin uspjeh najbolji način za borbu protiv seksizma u glazbi.

Koreanska producentica i DJ-ica pojavila se na naslovnici ES Magazina raspravljajući o temama poput seksizma u glazbenoj industriji, mentalnom zdravlju i problemima sa svojim roditeljima kad su saznali da želi biti DJ.

O seksizmu kojeg je doživjela u svojoj karijeri, rekla je: "Najbolja osveta je biti uspješna. Ubiti ih ljubaznošću. Ne trebam ni pričati o tome, jer sam takvima već dokazala da su u krivu."

U našem featureu prije godinu dana, rekla je: "Doista me uznemiruje kad čujem glasine da je etiketa izdala moju glazbu samo jer "sex prodaje". Wow, to boli."

Dodala je: "Ponekad se muškarci u industriji osjećaju nesigurnima kad su suočeni s neovisnom ženom."

Rasprave o mentalnom zdravlju u plesnoj glazbi su postale sve češće i češće posljednjih godina, a Peggy vjeruje da ako netko pati od poteškoća s mentalnim zdravljem da to ne bi trebali ignorirati.

"Prvo, niste sami. Ja sam osoba koja mora pronaći riješenje. Ako imate problem, riješite ga, nemojte ga ignorirati. Ne morate slušati sebe...Pričajte s prijateljem, posjetite doktora, probajte meditaciju ili yogu. Svatko je drugačiji."

Nakon nezgodnog perioda u kojem je roditeljima pokušala objasniti da DJ-ing može biti unosna karijera, Peggy kaže kako njezina majka sada tvrdi; "Planirala sam da postaneš DJ! Znala sam!".

Cijeli intervju se nalazi na izdanju ES Magaizna.

Loading...
Loading...