Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Pioneer napušta DJ biznis?

Japanski gigant u ozbiljnim financijskim problemima

  • Mixmag Adria
  • 6 May 2019
Pioneer napušta DJ biznis?

Japanske financijske web stranice izvješćuju da Pioneer izlazi iz DJ biznisa.

Nakon prodaje preko 85% svoje DJ podružnice investicijskom društvu KKR & Co. 2015. godine, obje strane su u pregovorima da se cjelokupna dionica prebaci na nove kupce, prenosi Nikkei Business. U izvješću se dalje navodi kako je natječaj već započeo s očekivanom cijenom koja bi mogla biti između 60 i 70 milijardi jena, što je više od 500 milijuna dolara u američkoj valuti.

Pioneer DJ, podružnica osnovana tijekom izvorne prodaje KKR & Co., ostvarila je prodaju od preko 200 milijuna dolara u 2018. godini unatoč tome što je matična tvrtka ostvarila neto gubitke u 2016. i 2017. Prema Nikkei Asian Review,, Pioneer DJ kontrolira između 60 i 70%. globalnog udjela u DJ mikserima, gramofonima i drugim proizvodima.

Unatoč dominaciji DJ podružnice, Pioneer je trenutno restrukturiran i nedavno ga je spasila Baring Private Equity Asia, tvrtka za otkup iz Hong Konga, u iznosu od 930 milijuna dolara. Japan Times izvješćuje da je ovaj dogovor uključivao otpuštanje tri tisuće zaposlenika, što iznosi oko 15% Pioneerove ukupne radne snage.

Unatoč poslovnim problemima, Pioneer DJ još uvijek redovito izdaje proizvode, poput nedavno izbačenog SQUID-a i DDJ-800 kontrolera u travnju. Njegov CDJ media player ostaje industrijski standard DJ pulteva širom svijeta

Load the next article
Loading...
Loading...