Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Pioneer uklonio ulaz za slušalice sa svih svojih budućih DJ miksera

Posljednja inovacija iz tvrtke

  • Mixmag Adria
  • 1 April 2017
Pioneer uklonio ulaz za slušalice sa svih svojih budućih DJ miksera

Pioneer DJ je najavio kako će ukloniti ulaz za slušalice sa svojih DJ miksera.

Poznat po konzistentnosti u novitetima, prvi model Pioneer DJ-a bez jacka, otkriven je prije nekoliko dana te će vjerojatno izazvati kontroverze među glavama industrije i ostalim konzumentima.

DJM-2000 N+ je sljedeći mikser u popularnoj seriji tvrtke, 2000, koja će biti dostupna za kupnju ovog ljeta. Usko je vezana za svoje prethodnike, DJM-2000 NXS, no s jednom velikom razlikom: nemate gdje uključiti slušalice.

"Posvećeni smo činjenju umjetnosti DJ-inga usmjerenijom nego ikad prije. Budućnost DJ miksera je ovdje.", rekao je Eamonn Francis, vodeći Pioneer DJ dizajner.

Najava Pioneer DJ dolazi odmah nakon što je Apple uklonio svoj ulaz za slušalice s posljednjeg iPhonea, u korist slušalica te nakon Richie Hawtinove odluke da se riješi crossfadera na svom Model 1 mikseru.

Francis i njegov tim vjeruju u posljednje trendove u glazbenoj tehnologiji te vjeruju da je minimalan pristup način na koji će glazbena scena, za koju smatra da se utapa u svojim vlastitim nivoima viška.

"Žice slušalica su jedne od najvećih stvari 2017. u dance glazbi. Na svakoj konferenciji na koju smo išli, imali smo probleme petljanja žica slušalica, prilikom testiranja naših proizvoda. Zato, kako bismo ostali u fokusu i koristeći izraz iz Applea - 'hrabri', odlučili smo potpuno ukloniti problem. Spajanje miksera preko Bluetootha je prvi korak u našem putovanju i misiji da učinimo sve naše proizvode bežičnima.

Na DJM-2000 N+ i svim svojim budućim mikserima, Pioneer DJ se odlučio na ugradbenu Bluetooth tehnologiju koja će biti kompatibilna s nizom Pioneerovih bežičnih slušalica.

U tvrtci se nadaju kako će s vremenom imati i set-up s dodanim mikserom, CDJ-evima i gramofonima spojenima na Bluetooth.

Francis je dodao da je izdanje DJM-2000 N+ bilo primjer novog minimalnog smjera tvrtke.

“Razumijemo da pošto je tehnologija nastavila naprijed, krivi smo što pokušavamo stisnuti previše dodataka i previše gumba na naše nedavne proizvode. To je ono što DJM-2000 N+ predstavlja. Gledamo i smanjiti broj kanala na budućim DJ mikserima, jer su dva kanala sve što bilo kojem DJ-u treba."

"Prenio sam filozofiju minimalizma u moj tim rekavši 'hej, što ako ima više veselja u posjedovanju manje?' Dva su načina da budete bogati: jedan je nabavljanje količine, a drugi je željeti malo. Odlučili smo se za drugu opciju.

Francis je odagnao i strahove od pada kvalitete zvuka, rekavši da "većina prisutnih klubova" koji puštaju "256kbps MP3-eve i YouTube ripove", mogu takve brige smatrati nevažnima.

Load the next article
Loading...
Loading...