Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Plesom do željenih fitness rezultata

Početak godine ne mora biti naporan

  • Mixmag Adria
  • 11 January 2018
Plesom do željenih fitness rezultata

Lako je napraviti novogodišnje odluke, ali ih je teško zadržati. Ako vam pomisao na teretanu stvara tjeskobu, onda će ova studija biti glazba za vaše uši.

DICE je koristio fitbits za provođenje istraživanja praćenja prosječne brzine otkucaja srca i broja koraka koje su poduzeli posjetitelji pet različitih vrsta koncerata kako bi vidjeli kako se ples uspoređuje s vježbanjem.

Rezultati su pokazali da su grime fanovi najaktivniji, s prosječnih 7.635 koraka (5.8 km) - što je ekvivalent 42-minutnom joggingu ili 17 krugova oko nogometnog igrališta Wembleyja.

Fanovi elektroničke glazbe su u prosjeku imali najvišu brzinu otkucaja srca pri 121. u minuti, kao drugi s najvišim prosječnim korakom - 6,565 (5 kilometara). Jedan je raver otplesao 13.091 koraka u jednoj noći, ili 10 kilometara.

Pop fanovi prate u stopu s prosječnih 5.588 koraka (4.3 km), međutim jedan plesač je dostigao 18.106 koraka, što je jednako dvjema trećinama polumaratona.

R'n'b fanovi na drugom su najnižem mjestu s prosjekom od 3.914 koraka (3 km), dok su indie fanovi na samom dnu, s prosjekom od 2.347 koraka (1,8 km).

DICE-ov Direktor Glazbe Russ Tannen je rekao: "Ovo je fantastična vijest za posjetitelje koncerata svugdje. Nismo ni znali da dok smo noći provodili u podrumima s ljepljivim podom, hladnim skladištima i prepunim prostorima, slučajno smo postizali naše fitness ciljeve. Samo tako dalje."

Iako nije preporučljivo odbaciti vježbe u potpunosti, dobro je znati da povremeno preskakanje teretane radi izlaska nije propust - dokle god idete lagano s cugom.

Load the next article...
Loading...
Loading...