Search Show Menu
Home Latest News Menu
Festivali

Pogledajte live nastup Kraftwerka s astronautom na Internacionalnoj Svemirskoj Postaji

Svemirska kolaboracija

  • Mixmag Adria
  • 25 July 2018
Pogledajte live nastup Kraftwerka s astronautom na Internacionalnoj Svemirskoj Postaji

Kraftwerk je zatvorio svoj set na Jazz Open Festivalu u Stuttgartu, u Njemačkoj 20. Jula/Srpnja 2018. s posebnom kolaboracijom unutar orbite. U timu s njemačkim ESA astronautom Alexanderom Gerstom - koji trenutno boravi na Internacionalnoj Svemirskoj Postaji (ISS) - astronaut je uskočio u video poziv s Kraftwerkom i posjetiteljima festivala kako bi nastupio s grupom.. Gerst je svirao melodiju iz trake 'Spacelab' s Kraftwerkovog albuma iz 1978. 'The Man Machine' zajedno s Kraftwerkom u realnom vremenu preko svojeg tablet synth softvera za publiku od 7500 ljudi.

Lebdeći 250 milja iznad zemlje na "predstraži čovječanstva" kako je Gerts izjavio, astronaut je uzeo trenutak kako bi se obratio gomili s malom lekcijom iz svemira. Gerst je rekao publici, "ISS je 'man-machine', jedan od najkompleksnijih i najvrijednijih mehanizama koje je ljudski rod ikada sagradio."

Podsjetio je publiku kako tim koji stoji iza ISS-a, trenutno "istražuje stvari koje će poboljšati dnevni život na zemlji" i da "razvijaju tehnologije" koje će pomoći ljudima da "rastu iznad naših trenutnih horizonta".

Sa sigurnošću možemo reći kako je Kraftwerk postala prva grupa koja je nastupala uživo na koncertu zajedno s astronautom u svemiru. Ćak i kada bismo se potrudili, ne bismo mogli smisliti kompatibilniji par.

Fantastični i unikatni nastup možete pogledati u videu ispod.

Photo: Getty Images

Load the next article...
Loading...
Loading...