Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Posjetitelji Fyre festivala dobili $5 milijuna za pretrpljene 'duševne boli'

Prošla prva tužba protiv osnivača Billy McFarlanda

  • Mixmag Adria
  • 3 July 2018
Posjetitelji Fyre festivala dobili $5 milijuna za pretrpljene 'duševne boli'

Rezultat hrpe tužbi proizašlih iz viralnog strmoglavog pada "najluksuznijeg" Fyre Festivala iz 2017 ide u prilog tužiteljima kojima je lažno obećan boutique festival na otoku.

Dvojica muškaraca, Seth Crossno i Mark Thompson dobili su slučaj protiv osnivača festivala Billya McFarlanda i visini od $5 milijuna dolara. Sudac Keith Gregory svakom od njih je dosudio $1.5 milijuna kompenzacije štete te dodatno po $1 milijun štete za letove, hotele i mentalnu štetu, bol i patnju.

Kako stoji u tužbi, Crossno i Thompson potrošili su oko $13,000 za svoje VIP Fyre Festival iskustvo, koje je trebalo uključivati all-access festivalske narukvice i luksuzan smještaj (obećane četiri sobe i dnevni boravak) na privatnom otoku.

Odluka je donesena u odsutnosti Billy McFarlanda, budući da dulje od godinu dana nije odgovorio na sudske procedure te se trenutačno nalazi u zatvoru. Suočava se s kaznom od 40 godina za prijevaru.

"[McFarland] je napravio taj veliki event. Navukao je ljude daleko od njihovih domova u drugu zemlju," rekla je odvjetnica Stacey Miller koja zastupa Seth Crossna i Marka Thompsona. "Bila je to opasna i zastrašujuća situacija," dodala je.

Sukreator festivala Ja Rule također je bio naveden u tužbi, no kasnije je uklonjen kao dio dogovora između stranki.

Trenutačno je u izradi i dokumentarni film o Fyre Festivalu, koji bi trebao izaći 2019.


Load the next article...
Loading...
Loading...