Search Menu
Home Novosti Menu
Premieres

Premijera: Chipi izdaje za veliku Suaru!

Premijerno predstavljamo 'Vertigo' s 'Do You Want Me' EP-a

  • Mixmag Adria | FOTO: Facebook
  • 16 April 2019
Premijera: Chipi izdaje za veliku Suaru!

Chipi je dugogodišnji DJ i producent iz Tuzle, iza kojeg su brojna izdanja, uključujući album 'Hardwired', čije su trake podržala velika imena (Enrica Sangiuliano, Sashe Carassija i Darrena Emersona), a sada je pred njim možda i njegovo najveće izdanje do sada.

Chipi je svoj novi EP potpisao za Suaru, label u vlasništvu Coyua i koji bi techno fanovi trebali dobro poznavati, a izlazi 22. travnja / aprila i dostupan je na Beatportu kao pre-order.

Izdanje sadrži čak četiri trake, 'Vertigo', 'Fenyr', 'Do You Want Me' i 'Forbidden Thrill' te remix Raita za spmenutu 'Fenyr'.

Mi vam premijerno predstavljamo 'Vertigo', moćnu, aprpreggio linijom vođenu techno traku koja će rasplesati bilo koji techno floor. Spoj old school techna i modernog zvuka čini ovu traku pravom bombom za plesni podij.

Chipi nam je svojim riječima rekao više o samom izdanju:

"Do kontakta sa Coyu je došlo sasvim slučajno proslog augusta kada sam poslao dvije trake. Iako dobija desetine mailova, pročitao je mail i preslušao trake koje sam poslao, jedna od njih mu se svidjela, al nije bio zainteresovan za izdanje nego kao demo za njegove nastupe. Nakon dva vikenda gdje je svirao "RAM 303" dobio je odličan feedback od publike i dobio sam slot na kompilaciji "Raw Track vol.2". U toku promotivnog perioda i nakon izdanja, traka je dobila pozitivan feedback od Pan Pota, Amelie Lens, Ramiro Lopeza (neka od važnijih imena) i bila dijelom njihovih live nastupa.

Krajem novembra poslao sam još nekoliko traka i došao je predlog od Coyua da se radi "solo" izdanje za 2019 godinu. Preko zime sam radio demose i bio u redovnom kontaktu za feedback od Coyua i tako se izdvojio materijal za solo izdanje, i "mjesto" za buduća izdanja krajem ove godine. Prvobitno izdanje je doprinijelo veliki PR sa fokusom na moje ime, jer imam direktne kontakte za vodeće tehno labela kod kojih je tesko doći do izražaja kada se nečime ne izdvajate iz "gomile" ili nisu imali prilike imati čuti vaša izdanja, tako da je izdanje na Suari ujedno i velika "reklama" za mene kao artista na drugim labela koji su mi na "favorite" listi za izdanja."

U nastavku poslušajte 'Vertigo'

Load the next article
Loading...
Loading...