Search Menu
Home Novosti Menu
Premieres

Premijera: Izraelska umjetnica Yali izbacuje svoj debitantski EP

'Why Do Flowers Mean Love?' je glazbeno-vizualni koncept koji morate pogledati

  • Mixmag Adria | FOTO: Ronen Tanchum
  • 4 April 2019
Premijera: Izraelska umjetnica Yali izbacuje svoj debitantski EP

'Why Do Flowers Mean Love?' je video koncept koji je krenuo kada su redatelj Tom Uziel, i glazbenica, autorica te pianistica Yali prvi put došli u kontakt i odmah "kliknuli".

Ideja je bila dati Yali za njezin debitantski EP vizualni element kao da se radi o još jednom instrumentu koji koristi, kako bi se osjećaji iz glazbe koju tako dobro radi odrazili i u vizualnom smislu.

Audio-vizualni "glitch" umjetnički video stvoren je od snimaka umjetnice te je unesen u "custom" izgrađeni glitch uređaj proizveden od strane Phenomena Labs Ronena Tanchuma.

Glazba direktno distorzira vizuale pomoću "mesh" i tempiranog rezanja, stvarajući tako feedback sortiranja pixela i ostalih real-time tehnika izazivajući ovaj nevjerojatan glitch-art ovog jedinstvenog glazbenog uratka.

Pogledajte u nastavku i saznajte više o samoj umjetnici.

YALI je 24-godišnja kantautorica, pijanistica i producentica iz Izraela.

Njen eksperimentalni stil kombinira utjecaje klasične glazbe, jazza i electro-popa. Tijekom djetinjstva studirala je klasični klavir i bila je član Konzervatorskog ansambla Haifa.

Na pozornici YALI pruža doista jedinstven stil izvedbene umjetnosti. Svaki nastup može biti potpuno drugačiji od prethodnog ili bilo kojeg drugog. Stvara elektronički ritam kroz klavijature i sintesajzere, improvizirajući svaki uz nježne vokale.

U posljednje dvije godine obišla je cijeli svijet sa svojim prvim projektom.

Ronen Tanchum je umjetnik i dizajner koji djeluje na sjecištu umjetnosti i tehnologije, stvarajući kombiniranu interaktivnu umjetnost. Njegov rad istražuje ljudsku percepciju, prirodne obrasce ponašanja i njihovo ponovno stvaranje pomoću računalno generiranih grafičkih algoritama.

Provodi društvene umjetničke instalacije koje stvaraju vizualni dijalog između digitalnih i fizičkih skulptura, te koristi tehnologije kao umjetnički materijal.

U nastavku možete poslušati i audio verziju pjesme 'Why Do Flowers Mean Love?'

Glazba i produkcija - Yali Blankstein
Mix - Roy Avital
Dodatna produkcija - Stav Tell
Mastering - Jordan Schultz

Produkcija videa - Phenomena Labs
Redatelj videa - Tom Uziel
Video Art - Ronen Tanchum
Šminka - Denise Ayelen Kohon

Posebna zahvala umjetnice za ovaj umjetnički komad ide: Ilya Marcus, Amit Eyni, Tomer Rousso, Oded Granot, Stav Tell, Shuz In.

YALI možete pratiti na Instagramu i Facebooku.

Loading...
Loading...