Search Menu
Home Latest News Menu
Premieres

Premijera: System Divine & Gforty zajedno na Family Groovesu

Hrvatsko talijanski spoj na 'Yekenelay' EP-u

  • Mixmag Adria
  • 26 June 2018
Premijera: System Divine & Gforty zajedno na Family Groovesu

Nadolazeće izdanje na Family Grooves stiže u hrvatsko-talijanskoj kombinaciji koju su spremili System Divine & Gforty.

David Rončević, poznatiji kao System Divine ime je dobio po Davidu Bowieu. Počeo je svirati gitaru s 11 godina, a veliki utjecaj na njega ostavila je glazba David Bowiea, Queena, Depeche Modea i sličnih izvođača. S vremenom je zamijenio gitaru za gramofone i počeo skupljati ploče. Danas njegov stil varira od deep i tech housea, pa sve do repetativnog techna, ali na kraju, sve je to u stilu System Divinea.

Osvojio je čak 4 DJ nagrade, nastupao na Ibizi, remiksirao Mobya a njegov životni moto je "Be Free".

Rođen u Rimu 1987, Giorgio Quaranta aka Gforty svoju karijeru producenta pokreće s izdanjem na Teggno Records (US) 2007. godine, a njegov treći EP 'Desert Strings' prepoznat je od strane Carl Coxa koji ga je često "vrtio" u kultnom klubu „Space Ibiza“. U 2013. traka 'Paraiba' izdana na legendarnoj "Bush" etiketi biva uvrštena u Coxovu kompilaciju The Revolution At Space 2013". Nastupio je i kao finalist "Burn Residency 2014" DJ natjecanja, predstavljajući Italiju.

Gforty je do sada svoje uratke objavljivao na etiketama poput Bush Records, Bulletdodge, Monique Speciale, Naked Lunch, Restructured, Teggno Records, Italo Business, Jeton and Sounds R Us (Bonzai Progressive), a sada je na redu i Family Grooves.

Na ovoj novoj suradnji nalaze se dvije trake - 'Gensebka' i naslovna 'Yekenelay', obje trake koje će sigurno podići mase na noge ovog ljeta.

Nakon hrpe uspješnih izdanja na etiketama poput Bush, Monique, Little Idiot, SexOnWax, i Pornographic, 2. jula izlaze i za domaću etiketu Family Grooves.

U nastavku premijerno poslušajte 'Yekenelay'.

Load the next article
Loading...
Loading...