Search Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Preminuo Alen Balen, osnivač Yammat.fm-a

RIP

  • Mixmag Adria
  • 29 March 2019
Preminuo Alen Balen, osnivač Yammat.fm-a

Danas je iznenada u 47. godini života preminuo Alen Balen, radijski voditelj i osnivač radija Yammat FM. Premino je u Rovinju.

Vijest o smrti potvrdili su upravo na Facebooku zagrebačkog radija.

Balen u svijet radijskih medija ulazi kao DJ na Radiju 1 i spiker na Radiju 101. Paralelno s Radijem 1/101 počeo je "vrtjeti" ploče u tada novom klubu Aquarius na Jarunskom jezeru.

Klub je ubrzo pokrenuo vlastitu diskografsku etiketu postavljajući temelje za glazbeno-klupsku priču koja će ostaviti neizbrisiv trag u kulturnom, glazbenom i zabavnom životu Zagreba.

U Aquariusu kao producent i nakladnik strastveno realizira projekte uz koje će vezati sve svoje profesionalne, kulturne, civilizacijske i glazbene svjetonazore. Od live albuma grupe Cubismo s Josipom Lisac i kremom newyorške salsa scene u Gavelli, sve do prvih albuma grupe Jinx.

Krajem 90-ih godina radio je i u Ater studiju. Tamo je doznao sve o filmu, filmskoj montaži, obradi zvuka i slike, sinkronizaciji animiranih filmova kao i o brojnim TV reklamama i dokumentarcima.

Iskustva koja je ranije stekao u svijetu glazbenog izdavaštva obogaćuje i upotpunjuje kroz suradnju s najvećim filmskim kompanijama za koje radi na njihovim hit-naslovima.

Radio je i kao menadžer grupe Jinx, a aktivno je u glazbi djelovao i diskografski, kroz etiketu Yammat records, na kojoj objavljuje Yammat, Nipplepeople, Miki Solus, Ivana Rushaidat & Rakete, Florijan, Das Wegas i slični izvođači.

Godine 2015. s radom je započela radijska postaja Yammat FM kojoj se Balen u potpunosti posvetio.

Izvor: jutarnji.hr

Load the next article
Loading...
Loading...