Search Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Preminuo je osnivač ARP Instrumentsa Alan R. Pearlman

Napustio nas je osnivač inovativne tech kompanije

  • Mixmag Adria
  • 7 January 2019
Preminuo je osnivač ARP Instrumentsa Alan R. Pearlman

Osnivač tvrtke ARP Instruments Alan R. Pearlman umro je u dobi od 93 godine.

Pearlman je osnovao tvrtku 1969. godine i kroz sedamdesete godine ju je uspostavio kao vrlo cijenjeno mjesto za pionirske instrumente koji su bili poznati po svojoj kvaliteti. Instrumenti ARP Odyssey i ARP 2600 bili su posebno popularni, a ARP je neko vrijeme bio vodeći svjetski proizvođač elektroničkih glazbenih instrumenata.

Mnogi legendarni umjetnici koristili su ARP instrumente u svojoj glazbi, uključujući Kraftwerk, David Bowie, Brian Eno i Stevie Wonder. I unatoč tome što se tvrtka zatvorila 1981. nakon što su je pogodile financijske poteškoće nakon visokih troškova razvoja i slabe prodaje ARP Avatara, njeni instrumenti i dalje su omiljeni među producentima suvremene plesne glazbe kao što su Floating Points i Todd Terje. 2015. Korg je ponovno izdao ARP Odyssey.

Pearlman je rođen 1925., a služio je i u vojsci nakon Drugog svjetskog rata, a kasnije je proveo pet godina u projektiranju pojačala za NASA-u. Pohađao je Worcester Polytechnic Institute, a 1978. dobio je nagradu Alumni Roberta H. Goddarda za izvanredno profesionalno postignuće.

Ovdje možete pogledati 10 ARP-ovih najboljih syntheva

U nastavku pogledajte kako Stevie Wonder svira svoj ARP 20600 za David Frosta.

Load the next article
Loading...
Loading...