Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Preminuo Martin Duffy, klavijaturist Primal Screama

Duffy je također bio član grupe The Charlatans i klavijaturist grupe Felt; imao je 55 godina

  • Mixmag I Foto: DENA FLOWS
  • 20 December 2022
Preminuo Martin Duffy, klavijaturist Primal Screama

Dugogodišnji klavijaturist grupe Primal Scream, Martin Duffy preminuo je u 55. godini. Vijest je objavio njegov kolega iz benda The Charlatans, Tim Burgess, koji je tweetao: “Još jedan tragičan gubitak prekrasne duše.”

Odrastao u Birminghamu, Duffy se pridružio bendu Felt sa 16 godina prije nego što je potpisao za Creation Records. Druga strana Feltovog albuma 'The Pictorial Jackson Review' iz 1988. uključuje dva Duffyjeva instrumentala. Nakon toga, radio je na prvim albumima Primal Screama, 'Sonic Flower Groove' i 'Primal Scream' prije nego što se službeno pridružio bendu na otprilike tri desetljeća.

Zatim se pridružio The Charlatansima nakon što je bend izgubio svog osnivača Roba Collinsa. Duffy je tad dobio samo nekoliko tjedana da se pripremi za svoj prvi koncert s bendom koji je nastupio kao podrška Oasisu u Knebworthu 1996. Prethodno je Burgess rekao da je Duffy bio “jedini glazbeni genij” kojeg je ikad upoznao: “Ja i Kevin Shields [iz My Bloody Valentinesa] jednom smo sjedili cijelu noć hvalili njegov urođeni talent”, rekao je za Quietus.

Cijela izjava Tima Burgessa glasi: “Još jedan tragičan gubitak prekrasne duše. Martin Duffy je uskočio da spasi The Charlatans kada smo izgubili Roba - svirao je s nama u Knebworthu i bio nam je pravi prijatelj. Bio je i na turneji sa mnom u mom solo bendu - bilo je zadovoljstvo provoditi vrijeme s njim. Mirno putuj Duffy”.

Load the next article
Loading...
Loading...