Search Show Menu
Home Latest News Menu
Eventi

Pripreme za festival na kojem četiri dana možete neprestano tulumariti, ali i izgubiti testis su u tijeku!

Ovogodišnje izdanje Wasteland festivala počinje u septembru 2018.

  • Mixmag Adria
  • 14 April 2018
Pripreme za festival na kojem četiri dana možete neprestano tulumariti, ali i izgubiti testis su u tijeku!

Kada je Hermann Huppen krajem sedamdesetih stvorio strip Jeremiah nije ni sanjao kakav će utjecaj imati na ne tako daleku budućnost. Strip je bio jedna od glavnih inspiracija na temelju kojih je George Miller kreirao lik antiheroja koji je osvojio svijet. Ime antiheroja je Max Rockatansky, a svijet ga je u poznao u serijalu filmova pod imenom Mad Max.

Max je nadahnuo niz niskobudžetnih postapokaliptičnih filmova koji su prethodili današnjim blockbusterima kao što su The Hunger Games, Insurgent, ili The Maze Runner, a samo neki od njih su Steel Dawn, World Gone Wild, The Roller Blade Seven, A Man Called Rage, Wheels Of Fire, Stryker, Hands Of Steel, Equalizer 2000, The Atlantis Interceptors, 1990: The Bronx Warriors, 2020 Freedom Fighters, Steel Frontier, She Wolves Of The Wilderness, i Road Wars. Ipak vrhunac proslave postapokaliptičnog načina života je festival Wasteland, o kojem smo već pisali, no ludilo koje prati ovaj događaj nije splasnulo, već zahvaća sve više pristalica.

Iako su obožavatelji festivala odjeveni u agresivne War Boys nošnje i post militarističku odjeću radi se o izuzetno pitomoj publici, kojoj je vrhunac pražnjenja borba spužvom obloženim palicama u kupoli po uzoru na prizor iz trećeg nastavka ciklusa filmova o Maxu u kojem se Rockatansky bori protiv Master Blastera, simbioze retardiranog diva i inteligentnog patuljka.

- Povrede su u ovoj fiktivnoj borbi izuzetno rijetke, no jedan je „borac” nesretnim slučajem zadobio povredu zbog koje su mu morali amputirati testis – tvrdi Marisa Lenhardt, menadžerica kupole.

Festival na prvi pogled okuplja alternativce iz raznih supkulturnih skupina, no činjenica da veliki broj poslovnjaka koja svoje dane provodi u odjelima i kravatama, obožava napustiti svoje urede i uputiti se u pustinju u kojoj se transformiraju u ratnike s perjanicama kao što je moćni Wez iz filma Drumski Ratnik.

Festival ima bogat glazbeni, filmski i rekreativni program, ali najbolje od svega je druženje otkačenih istomišljenika koje svake godine ima sve više.

Load the next article...
Loading...
Loading...