Search Menu
Home Novosti Menu
Tech

Problemi se nastavljaju, Sony uklonio dio glazbe sa SoundCloud-a.

Sony Music nastavio uklanjati pjesme sa streaming servisa

  • Mixmag Adria
  • 13 May 2015
Problemi se nastavljaju, Sony uklonio dio glazbe sa SoundCloud-a.

Iako su se neki veliki labeli, poput Warner Music grupe, uspjeli dogovoriti sa SoundCloud-om, Sonyu to nije pošlo za rukom, pa je povukao pjesme Adele, Passion Pit i Miguel sa spomenutog servisa za streaming.

Sony Music i Columbia Records još se uvijek nisu očitovali o samoj stvari, no oni bliski izvorima koji pregovaraju kažu da je razlog ovakvom razvoju situacije 'nedostatak mogućnosti zarade', odnosno zbog čega su pjesme nekih izvođača povučene.

Iz SoundClouda, koji svojim 'Premier' partnerima nudi i mogućnost zarade, oglasio se glasnogovornik koji je kazao da se pregovori s izdavačkim kućama nastavljaju.

„Nastavit ćemo i dalje dodavati partnere u naš program. Oduvijek smo kontrolu prepuštali rukama umjetnika, odnosno svatko tko pravi glazbu može odlučiti kada i kako ju želi podijeliti s fanovima. Na taj način glazba postaje dostupnija." dodao je glasnogovornik.

Kada su u pitanju autorska prava, Universal je prošle godine pokrenuo inicijativu te mu je dozvoljeno slobodno uklanjanje sadržaja sa SoundCloud-a. SoundCloud je odgovorio rekavši kako su procesi bili napravljeni kako bi se 'osiguralo da je sadržaj postavljen bez autorizacije uklonjen brzo i učinkovito'.

Load the next article
Loading...
Loading...