Search Show Menu
Home Latest News Menu
Novosti

Pronađeno pet prastarih kopija Princeovog najrjeđeg i "najskupljeg albuma svih vremena"

Discogs je jednu prodao za vrtoglav iznos

  • Mixmag Adria
  • 15 December 2017
Pronađeno pet prastarih kopija Princeovog najrjeđeg i "najskupljeg albuma svih vremena"

Davne 1987, ikona Prince se pripremala izdati 16. studijski album, 'The Black Album', koji je ime dobio zahvaljujući njegovom potpuno crnom omotu. Međutim, baš prije namjeravanog datuma izdanja, pjevač je iskusio "duhovno prosvijetljenje" koje ga je odvelo do uvjerenja da je album zao.

Odmah je zaustavio izdanje, povukao svih 500,000 kopija i inzistirao na njihovom uništenju. Kasnije je etiketi bilo dozvoljeno prodavati album na CD-u i kazeti, no nikad više na ploči, čineći ga tako najpoželjnijim rijetkim vinilom.

Ono što je ostalo, bilo je 100 promotivnih kopija u Europi te nekoliko u SAD-u, koji su napravljeni bez isprintanog naslova, imena artista, producentskih zasluga ili fotografije. Nakon smrti Princea prošle godine, originalna promo kopija je prodana za vrtoglavih $15,000, što je album učinilo najskupljim prodanih na Discogsu.

No, na oduševljenje mnogih fanova preminule zvijezde, pojavilo se pet prastarih promotivnih kopija 'Black Album' albuma, zahvaljujući bivšem zaposleniku Warner Bros Recordsa, koji je otkrio blago nakon kopanja po kutijama u svom ormaru, na zahtjev kćeri, koja je nedavno kupila svoj prvi gramofon.

Netaknute punih 25 godina, čovjek je poslao tri kopije na prodaju te zadržao dvije, od kojih jednu namjerava prodati kasnije. Sve tri kopije albuma već su prodane, dvije za $15,000 i treća za $20,000.

'The Black Album' pogledajte ispod.

Load the next article...
Loading...
Loading...